iceman_23 2 Posted January 3, 2012 Share Posted January 3, 2012 Witam, szukałem na forum i nie znalazłem konkretnej informacji jak zdjąć "osłonę" przy tylnej szybie osłaniającą wzmacniacz od anteny radiowej. Założyłem tu temat, jak mam w dziale "wnętrze" to proszę o info. Oderwałem chyba z dwóch uchwytów od strony szyby ale ta osłona dalej nie chce zejść a nie chcę znowu coś oberwać. Chcę dostać się tam bo radio ledwo odbiera mi kanały radiowe, często zrywa itp a jeszcze kilka tyg temu było wszystko ok. Czytałem, że warto pobawić się tamtymi stykami. Prosiłbym o pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbigok 1 Posted January 3, 2012 Share Posted January 3, 2012 http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=80807.0:gwizdanie: Link to comment Share on other sites More sharing options...
iceman_23 2 Posted January 7, 2012 Author Share Posted January 7, 2012 Właśnie ten artykuł czytałem ale mimo to nie mogę oderwać dlatego pytam może coś, gdzieś, jakoś bardziej trzeba [br]Dopisany: 03 Styczeń 2012, 19:08_________________________________________________Po długim staraniu by nic nie uszkodzić udało się, poniżej jak to wygląda od strony technicznej: 1) tak wygląda metalowy "bolec rozporowy" na elemencie który chcemy zdjąć: 2) widok całej listwy, bolce od strony środka auta (wsuwamy płaski śrubokręt pod każdy z czterech bolców i odchylamy, wtedy wysunął się one z metalowych otworów: 3) u mnie pęknięcie wygląda tak jak na zdj. przeczyściłem styki pod tym wzmacniaczem i radio zaczęło ładnie odbierać mimo uszkodzenia: Mam nadzieję, że komuś to pomoże Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts