Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B8 CAB] Kontrolka Silnika i Poduszek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

1. Od jakiegoś czasu w trakcie jazdy zaświeciłą mi się kontrolka od poduszek - byłem u kilku magików i nikt nie był mi w stanie nic powiedzieć ani skasować błędu gdyż wyświetla się nie znany kod błędu czy ktoś może kojarzyć co to jest??

2. Po 2 tygodniach jazdy ze świecąca się kontrolką poduszek zapaliła się kontrolka silnika - byłem skasował mi mechanik błąd po 3 odpaleniu znowu się zaświeciła czytałem ze jest to problem z filtrem cząstek stałych lecz auto nie straciło na mocy a trasy robię w większości długie.

Opublikowano

1. Jaki pojawił się błąd poduszek, który kasowali i nie mogli skasować?

2. Jaki silnik dokładnie posiadasz w swojej B8? Czy pojawiła się ikonka FAP/DPF na FIS? Czy wywaliło tylko CEL i silnik wszedł w tryb awaryjny?

Opublikowano
  • Autor

1. Poduszki zaświeciły mi się podczas jazdy i nie idzie tego skasowac podobno byłem dokłądnie u trzech mechaników

2. Jesli chodzi o kontrolkę silnika wyświetliła się na żółto - silnik nie wszedł w tryb awaryjny. tylko jeśłi przytrzymam przycisk przy kierownicy mode to mogę ustawić recznie tak jakby czy mam mnieć ograniczenie prędkości do 50 km/h czy też nie ale sam nie przechodzi w ten tryb. a jesli chodzi o jakiś opis nic się nie wyświetla tylko świeci się kontrolka.

3. Jeśłi chodzi o Auto to 2008 rok 2.0 TDI 105 Kw

Opublikowano

Pasuje abyś napisal jaki dokladnie błąd wyskoczył ( chodzi o numer )

Z tego co piszesz masz walniety czujnik róznicy cisnien :confused4: Koszt około 170 PLN Ale tylko domniemywam :wink4:

Pasuje ci pewnie jeszcze zrobić diagnozę w jakim stopniu masz zapchany DPF .

Daj fotkę to co ci wyskoczyło :wink4:

Jezeli chodzi o kontrolke poduszki to niestety musisz podać numer błędu bo tak nam nic to nie mowi gdzie dokładnie jest błąd AIR BAG . Moze to być poduszka z przodu , boczne itd.

Miga ci kontrolka swiec żarowych ?

Opublikowano
  • Autor

Audi.jpg

Oczywiście wiem Brakuje mi płynu do spryskiwaczy :)

Opublikowano

Kontrolki OK to wiemy jakie ci swiecą :) tylko pasuje abys wkleił tutaj numery błedow z kompa bo tak nic sie nie dowiemy :confused4:

Jedz do kogoś co ma VCDS VAG-COM :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Dobra postaram się ogarnąć to na następny tydzień w tym już czasowo się nie wyrobie :)