Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AVV] Wskaźnik paliwa - źle wskazuje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam taki problem. Wskaźnik paliwa źle wskazuje poziom paliwa. Wiem, wydaję się proste że po podłączeniu pod komputer pokazuje faktycznie błąd czujnika poziomu paliwa ale też zwarcie jakieś masy. Ale rozmawiałem z jednym z elektryków i powiedział że te Audi A4 B5 pod licznikiem mają jakiś tam silniczek który właśnie odpowiada za prawidłowe wskazanie poziomu paliwa i trzeba przylutować jakiś tam kabelek. Czy ktoś się spotkał z taka opinią elektryka bądź podobnym problemem ? Nadmieniam iż, wskaźnik temperatury też wariuje przy pierwszym odpaleniu silnika np. wskazuje 120 stopniu i miga kontrolka układu chłodzenia. Po jakiejś chwili wskazówka spada do 60 stopni i zaczyna już działać poprawnie w trakcie pracy silnika.Bardzo proszę o jakieś spostrzeżenia uwagi opinie lub pomoc w rozwiązaniu problemu. Pozdrawiam

Opublikowano

witam ja też miałem problem z zegarami w b5 ale jeszcze większy wzkaznik poziomu paliwa oszukiwał jak dochodziło do ok 6 litrów w baku zaczynały świrować obrotomierz i prędkościomierz a po jakimś roku doszła temperatura. po pewnym czasie bylo już tak że zegary się już nie podnosiły masakra . po kilku wizytach u FACHOWCÓW uporali się z obrotomierzem i prękością ale temperatura pozostała na 110C a o ilości paliwa można nie można było się dowiedzieć normalnie czarna magia :kwasny:

Opublikowano

nie wiem czy to pomoże ale miałem kiedyś bore i wariował mi tylko wskażnik paliwa . siedział mi czujnik temperatury i bezpiecznik od świateł cofania po wymianie usterka znikła