Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Szarpie podczas ruszania - tylko po długiej jeździe w korku (i podczas).

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mój problem przedstawia się następująco : po ok. 20 min jazdy w korku - non stop ruszanie na 1 biegu i hamowanie - podczas puszczania sprzęgła auto zaczyna strasznie szarpać, trzęsie całym samochodem.

Na nic zdaje się dodanie więcej gazu, czasem nawet pogarsza sytuację. Jeżeli podczas tego szarpania wcisnę i jeszcze raz puszczę sprzęgło - Audi najczęściej rusza normalnie.

Sprzęgło nie ślizga się, łapie bardzo wysoko - jak to w A4 B5. Problem występuje tylko wtedy, kiedy stoję w korku ~20 minut. Podczas normalnej jazdy miejskiej nie ma tego problemu.

Chciałem jeszcze dodać, że dzieje się to tylko podczas ruszania z 1 biegu, kiedy delikatnie "popchnę" auto na pół sprzęgle i wrzucę 2 - Audi jedzie normalnie, nie szarpie.

Czytam od ok. godziny o tym problemie i nikt jeszcze nie napisał rozwiązania. U niektórych wymiana kompletnego sprzęgła pomagała jedynie na 2 miesiące.

Z góry dzięki.

Pozdrawiam.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Mam to samo i również nie wyczytalem konkretnej odpowiedzi. Jedni piszą ze dwumas, inni ze sprzegło a jeszcze inni poduszki pod silnikiem ale to ostatnie wydaje mi sie najmniej prawdopodobne bo niby czemu jakby byly uszkodzone to szarpaloby tylko po dłuższej jeźdz jezdzie w korku? Wymiana tego wszystkiego to ponad 2000 zł a to nie mało jak na takie auto.