Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jak wymontować ten sterownik abs/esp?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem,że temat sterowników abs i ich naprawy był już wałkowany,ale takiego problemu nie zauważyłem.W moim b5 1.9 tdi 115 km AJM z 2001 r. padł sterownik ABS/ESP ( nr na pompie ( 8EO-614-111-T). Nic prostszego jak wymontować i wysłać do kogoś z allegro. Ale... ,,mój'' sterownik oprócz standardowej kostki posiada jeszcze dwa dodatkowe kable pod spodem, do których dostęp jest utrudniony. Osoba z Rumi stwierdziła, że sterownik jest nienaprawialny. Inny ,,allegrowicz'' twierdzi,że jak najbardziej i aby wypiąć dodatkowe kable wystarczy odciągnąć plastikową osłonę/zabezpieczenie w stronę koła. I tu mój problem, osłona nawet drgnie i wygląda na stałe wtopioną w obudowę i nie mam żadnego dostępu do rzeczonych kabli ( dodaję zdjęcie identycznego sterownika znalezionego w sieci z zaznaczonym problemem). Ktoś wie jak to ugryźć? A może jakiś namiar na odpowiedniego mechanika w Warszawie lub okolicach ( północnych bardziej), który sam to wymontuje, naprawi i zamontuje, przecież bez tego sterownika można normalnie jeździć. Z góry jestem wdzięczny za wszelką pomoc, Paweł

1494_1.jpg

<br /><br />

Opublikowano

od dołu wchodzi dwu-pinowa wtyczka

aby wypiąć dodatkowe kable wystarczy odciągnąć plastikową osłonę/zabezpieczenie w stronę koła.
i wyciągnąć w dół wtyczkę :wink:

ja może na około ale zrobiłem to w ten sposób ,że auto na lewarek ,ściągnąłem nadkole ,wymontowałem (opuściłem trochę w dół) zbiorniczek spryskiwaczy i miałem wtedy dobry dostęp do wszystkich śrub sterownika abs'u i w miarę ok :wink: dostęp do wtyczek

20 minut roboty nawet dla laika :wink:

Opublikowano
  • Autor

Jak pisałem wyżej ,zabezpieczenie nawet nie drgnie, szybciej pęknie :(

Opublikowano

zrób sobie dostęp odpowiedni jak pisałem wyżej może wtedy pójdzie łatwiej ręce włożyć i ją wypiąć :wink: