Paszczak Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 Witam, pisałem juz w innym temacie ze auto źle pali i takie tam, teraz sprawdziłem vagiem statyczny kąt wtrysku w engine - basic setting - 000 i w drugim oknie jest wynik 128 , czytalem ze 52 jest opytamalnie z czego wnioskuje ze auto mi nie chce palić właśnie przez to, ja temp zejdzie ponizej 8 stopni to juz ciezko pali , znaczy odpali i gasnie od razu i trzeba go krecic dlugo. Czy dobrze sie doczytałem ze to kąt wtrysku mam zle ustawiony wynika z vaga ?!
Wihajster Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 Witam, pisałem juz w innym temacie ze auto źle pali i takie tam,teraz sprawdziłem vagiem statyczny kąt wtrysku w engine - basic setting - 000 i w drugim oknie jest wynik 128 , czytalem ze 52 jest opytamalnie z czego wnioskuje ze auto mi nie chce palić właśnie przez to, ja temp zejdzie ponizej 8 stopni to juz ciezko pali , znaczy odpali i gasnie od razu i trzeba go krecic dlugo. Czy dobrze sie doczytałem ze to kąt wtrysku mam zle ustawiony wynika z vaga ?! Ty masz PD i kata wtrysku sie nie sprawdza tylko kąt synchronizacji
Biszczan Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 http://a4-klub.pl/audi-a4-b5-131/b5-ajm-ustawianie-kata-synchronizacji-pd-fotostory-60993/
Paszczak Posted September 20, 2012 Author Posted September 20, 2012 A czy złe ustawienia kata synchronizacji maja wpływ na problem z odpalaniem auta na zimnym silniku czy wogole ? Dzięki za naprowadzenie mnie z tym katem wtrysku. ---------- Post dopisany at 19:26 ---------- Poprzedni post napisany at 04:12 ---------- Kąt mam na 0 wiec super, jednak auto i tak nie pali jak powinno. A za co odpowiada drugie okno w engine - basic setting - 000 gdzie mam wynik 128
Biszczan Posted September 20, 2012 Posted September 20, 2012 2. to kąt początku wtrysku. U Ciebie jest w normie.
Recommended Posts