Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] zabudowa bagażnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Poszukuje pomysłu na zabudowe bagaznika w mojej a4 avant.Sprzecik mam ale brak pomysłu na poukładnie i pochowanie ale nie do końca,chciałbym wykonać samodzielnie taką zabudowe.Wszelkie wskazówki i foto mile widziane.Pozdrawiam Arek[br]Dopisany: 08 Czerwiec 2008, 13:08 _________________________________________________Specyfikacja tego co mam

Pioneer deh-p8600mp

wzmacniacze infinity 2x 7541a

sub hifonics zeus 1264

głośniki pioneer 25cm 3 drozne

głośniki przód infinity zestaw dwudrozny

pełne okablowanie[br]Dopisany: 08 Czerwiec 2008, 15:07 _________________________________________________Za wiele to sie nie dowiedziałem, ale nic to.Pomysł już jest:

1 Zabudowa wzmacniaczy w tylnych boczkach bagażnika z plexi i podświetleniem w kolorze niebieski+czerwień(wzmaki są takie same wiec powinno dobrze sie prezentować

2 subwoofer i tu jeszcze sprawa nie została do końca rozwiązana są trzy wersje :

a. koło zapasowe

b. za siedzeniami skrzynia na cała szerokość bagażnika z kondensatorem

c. zabudowany w tylnym boczku(klapka lewa strona)

3 głośniki pioneer 25cm prawdopodobnie tylna klapa lub za tylnymi siedzeniami

4 kondensator tu podpatrzyłem różne miejsca z najciekawszych wg mnie:

-tylna klapa

-boczek dzwi tylnych

-wraz z subem (wpuszczony w skrzynie suba w widocznym miejscu

Jeśli macie jakieś uwagi czy też pomysły,rady.Chętnie wysłucham poczytam.Wracam do Polski na stałe,i od października zaczynam działać zabawę z muzyką.Będzie fotostory jak serial brazylijski postaram się jak najdokładniej opisać i sfotografować postępy prac jak narazie kompletuje sprzęt i pomysły.Pozdraiam klubowiczów :gwizdanie:

Opublikowano

hejka,,,no pomysl dobry,,,,tylko z tymi 3 droznymi pionkami to nie potrzebnie,,,no ale twoja sprawa,,,wzmacniacze muszo byc blisko kondensatora,,,wiec moze subik w boczek ladnie zabudowany a dwa wzmachy i kond w mdf i na za tylnia kanapa,,,,a jakie infinity do przodu? ja mam kappe 60.7cs calkiem fajnie tylko sub obowiazkowo, bo bas nedzny,,,radyjko tez fajne,,,nie zapomnij porzadne kable sygnalowe i grybasny power kabel,,,i sygnalowki na podloge,,,i drzwi wzmocnij jakimis plaskownikami i wygluszyc obowiazkowo,,,przednie ma sie rozumiec,,,pozdro

Opublikowano
  • Autor

Mam zestaw dwudrożny seria reference modelu niepamiętam bo mam je w polsce w pudełku czekają na montaż.Jeśli chodzi o kable to kabelki mam naprawdę niezłe kable zasilające bardzo grube nie pochodzą z tzw"zestawów dla profesjonalistów" gdzie kabel zasilający jest jest grubości sygnału albo i nie.Widziałem podwójne basy w dzwiach przednich tylko, nie wiem czy warto.Czy ma ktoś może fotki odnoście dobrego wygłuszenia przednich dzwi-wiadomo że maty,ale czy tylko.Czytałem na forum o dystansach z mdf -ma ktoś może rys jak dokładnie mają one wyglądać wymiary-bo samo wykonanie to nie problem.Wszelkie fotki oraz rady i pomysły mile widziane.Pozdro

Opublikowano

tu masz sznura jak zrobic drzwi http://www.mycaraudio.net/sound_off/13_audi_a4_1997.html

wygluszenie i dystanse w dziale zrob to sam,,,ale jak ma to zagrac porzadnie to sugeruje rozwiazanie z tej A4 z pierwszego linka,,,czyli glosnik poza tapicerka,,,ps. infinity reference nie zagra za rewelacyjnie, ale podstawa to dobrze zrobione drzwi,,,zawsze mozesz sobie zmienic glosnik i porownac,,,a jak chcesz to jeszcze zobacz jak ja zrobilem wygluszenie,,,ale nie jestem zadowolony,,bede wzmacnial te wszystkie puste dziury plaskownikami,,,i powaznie mysle nad panelem w tapicerce,,http://picasaweb.google.com/losnorwoks/CarAudio

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za fotki.Ja chyba pójdę w stronę zabudowania tych dzwi, zakupie trochę blachy aluminiowej i ognia innego sposobu na te przednie dzwi nie widzę.Później mata i powinno grać jak trzeba.Już się nie mogę doczekać powrotu do Polski a raczej do garażu(hehe)....