Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AWT] Zakłócenia od przetwornic - pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam OOOO w sumie od niedawna i w sumie teraz nie jestem pewien...... czy w waszych autach po włączeniu świateł xenon macie zakłucenia na radiu ??? A teraz o co mi chodzi .... miałem wcześniej antenkę radiową ori ale zazwyczaj światła zapalałem zaraz po odpaleniu i nie zauważyłem nic dziwnego (choć na jakość odbioru narzekałem od początku). Niedawno wkurzyłem sie na moją antenę CB (165 cm z poprzedniego auta .... tam w miare wyglądała a na OOOO masakra) i postanowiłem przerobić instalacje tj nowa antena CB president Carolina w miejsce radiowej ori a radiowa zwykła do przyklejenia do szyby (na giełdzie 20 zł) luks połączenie nic nie wadzi nic nie trzeba zakładać ściągać żadnych kabli jest luks- CB bez zarzutu i radio odbiór jak na ori antenie . Ale zauważyłem że antenka radiowa dostaje zakłuceń tzn stoje sobie na parkingu radio gra stereo.... zapalam światła sygnał ginie albo gra i szumi i tak sie dzieje przy słabszych sygnałach ..... No i teraz niewiem czy przetwornice zakłucają fale radiowe .... czy to zakłucenia zasilania (antena na szybe ma osobne zasilanie- podłączyłem tak żeby działała tylko po włączeniu świateł nawet postojowych). Zakłucenia na zasilaniu da sie zwalczyć więć gra warta świeczki, zakłucenia fal to już gorzej. Dodam że z tego co pamiętam to xenon jest orginalny (chyba)

Wielka prośba aby ktoś z xenonem zrobił takie doświadczenie .... znalazł jakąś stacje ze średnią siłą sygnału i sprawdzi czy są różnice na światłach i bez tylko nie na rmf który odbiera wszędzie ale najlepiej na stacji która niekoniecznie gra stereo ... bo wtedy jeżeli są zakłucenie to sygnał zniknie całkiem.

Za wszelkie info dzięki :a4fan: :a4fan:

PS. polska wygra mecz polska wygra mecz ;)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Chociaz topic troszke juz stoi, to odpisze bo mam podobny problemik. Z tym ze jeszcze sprawdze jak jest z radiem, lecz mi chodzi o CB radio. Zauwazylem to gdy stalem na parkingu, wlaczylem CB bardzo ladnie odbieralo, az bylem w szoku... natomiast gdy odpalilem silnik zapalilem swiatla (xenony nie ori) to sygnal sie pogorszyl... I jakby temu zaradzic?? :confused4:

Opublikowano

było juz o tym :szukaj: