Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

FIS dziala kiedy chce...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie. Działa on kiedy chce. Szczególnie gdy jest większa wilgotność powietrza (deszczowe dni).

Załącza się po kilka razy (bardzo wiele) czasami nawet miga bo włącza się i wyłącza na przemian.

Gdy jest wszystko ok to nawet w porządku bo nie ma sygnału dźwiękowego ale jak np. jest niski stan płynu do spryskiwaczy szyb to jest dźwięk i jest to baaardzo wkur*****ce.

Co może być powodem takiego zachowania tego FIS? I jak to naprawić?

PS. Wyświetla on też z przerwami w napisach, rysunkach ale już doszedłem że to wada wyświetlacza.

Opublikowano

Trochę chaotycznie to opisałeś. Jeżeli chodzi Ci o wyświetlacz, że raz działa, a raz nie to taśma w liczniku pewnie się odkleiła.

Opublikowano
  • Autor

No właśnie poczytałem tutaj troche na forum o podobnym problemie ale tego samego co ja nikt nie miał...

Hmmm bardziej jasno opiszę:

Wyświetlacz FIS nie zawsze działa. Są takie dni w których nie działa wcale a w niektóre zadziała (głównie gdy chłodniej i wilgotniej).

Gdy już zadziała to:

1. Albo wraz ze wzrostem temperatury w kabinie "gubi obraz" (słabo widać rzeczy które wyświetla)

2. Albo wyświetla z przerwami w napisach i rysunkach (brak niektórych pikseli)

3. Albo wyłącza i się i włącza co kawałek (gdy komunikat o jakiejś usterce to dźwięk strasznie drażni ucho)

Jeżeli chodzi o te dwa pierwsze przypadki co opisałem to już tutaj na forum znalazłem kilka odpowiedzi jak to naprawić ale nie mogłem nigdzie znaleźć mojego 3-ciego przypadku.

Być może to nieprzylegająca taśma tak jak piszesz.

Znalazłem na allegro faceta co montuje nowe wyświetlacze i koszt montażu plus nowego wyświetlacza to 300zł. Ale nie wiem właśnie czy ten mój 3-ci przypadek też zostanie wyeliminowany :kwasny:

Opublikowano

Chyba musisz najpierw naprawić fis, bo jak nie wyświetla to nawet nie widać jakie ma komunikaty. Odnośnie naprawy fis napisz do kolegi kicker z forum oferował kiedyś nowe wyświetlacze oraz wymianę. Możesz też zmienić zegary, ale będzie trzeba kodować.