Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Klapa bagażnika nie otwiera się z pilota

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Klape bagażnika od momentu kupna auta przezemnie można było tylko otwierać kluczykiem, przekręcając zamek w lewo.

Gdy naciskam środkowy przycisk pilota, nie ma żadnej reakcji, nie słychać pracy siłownika dosłownie nic.

Jedyne co zauważyłem to, że jak otworze klape normalnie zamkiem to w bagażniku pali się podświetlenie i wtedy gdy przytrzymam wcisniety srodkowy przycisk pilota to podświetlenie w bagażniku na chwile się ściemnia i za chwile znowu rozjaśnia.

Czy to wskazuje na uszkodzenie siłownika ?

Czy moja wersja auta może nie posiadać otwierania bagażnika z kluczyka (co byloby dziwne bo ogolnie auto jest dobrze wyposażone) ?

Czy po podłączenia do komputera VAG powinien wykazać błąd uszkodzenia siłownika ?

Opublikowano
  • Autor

U mnie nie slychac kompletnie nic.sprawdzilem bezpiecznik 38 jest sprawny.wychodzi na to ze trzeba zrzucic tapicerke klapy i zobaczyc czy prad dochodzi i jesli tak to wymontowac silownik.

Opublikowano

Tak zrób innej opcji nie ma w tym przypadku :wink:

Opublikowano
  • Autor

Ale mysle ze nie bede kombinowal z blaszkami tylko wymienie silownik na nowy.przez takie kombinacje mozna sobie jeszcze bardziej zaszkodzic.

Opublikowano

Kolego. A ten przycisk od otwierania bagażnika to tylko przyciskałeś? Czy przyciskałeś i trzymałeś? Jeżeli stosowałeś tą pierwszą opcję to nic dziwnego, że nic się nie działo ;)

Opublikowano

to faktycznie nie pozostaje nic innego jak dobranie się do mechanizmu otwierania pokrywy bagażnika :/

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Kupiłem dzisiaj ori siłownik w ASO, ale po podłączeniu nadal brak reakcji, pozatym FIS wyswietla mi problemy z żarówką oświetlającą tablice rej. oraz problem z żarówką lewego tylnego światła.

Jakie napięcia występują na wtycznce siłownika ?

Zastanawiam się czy te błędy żarówek oraz problem z siłownikiem nie wynikają może z jakiejs przerwy w obwodzie na zgięciu klapy bagażnika, w aucie widać, że nigdy nie było grzebane przy przewdodach.

---------- Post dopisany 11-12-2012 at 21:23 ---------- Poprzedni post napisany 05-12-2012 at 10:52 ----------

Ogolnie na wtyczce od silownika brak masy, mozliwe ze zlamana wiazka na przejsciowce klapa-buda.

---------- Post dopisany 14-12-2012 at 18:42 ---------- Poprzedni post napisany 11-12-2012 at 21:23 ----------

Usterka naprawiona.

PRZYCZYNA - uszkodzone przewody w łączniku klapa/buda