Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

grzeje sie do 90 i płyn wyparowuje przez odpowietrznik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pewien problem z ubytkiem płynu chłodniczego. Mianowicie po zagrzaniu się do 90 stopni nie uruchamiają się wentylatory tylko płyn zaczyna parować i wydobywa się przez odpowietrznik znajdujący się na dole zbiorniczka. W kabinie ciepło jest. PółFis zauważył tylko ubytek płynu i zasygnalizował, a gdy dolałem błąd zniknął. Co to może być ?

Błędy odczytane z 08 i 18.

1 Fault Found:

00825 - Drivers Seat Heating Element (Z6)

36-00 - Open Circuit

3 Faults Found:

16727 - Camshaft Position Sensor (G40): Signal too High

P0343 - 001 - Upper Limit Exceeded - Intermittent

16500 - Shareware Version. To Decode all DTCs

P0116 - 008 - Please Register/Activate - Intermittent

16523 - Shareware Version. To Decode all DTCs

P0139 - 004 - Please Register/Activate - Intermittent

Po dolaniu i znów zagrzaniu do 90 - płyn znikł - tym razem nie wylatywał dołem zbiornika, w kabinie wiało zimnym. Oleju nie przybyło. Białej mazi nie ma.

Opublikowano

Na początek wykasuj sobie błędy i sprawdź czy wracają,pozatym sprawdź sobie czujniki temp. czy dobrze wskazują i zrób test wentylatorów czy startują. Sprawdź też sobie czujnik wałka rozrządu lub czy masz go dobrze ustawiony.

Opublikowano
  • Autor

Ten pierwszy błąd z modułu 08 wraca po skasowaniu. A jak sprawdzić czujniki tem i wentylatory ?

Opublikowano

ten pierwszy błąd dotyczy ogrzewania fotela kierowcy(pewnie padła mata), natomiast czujnik sprawdź w silniku grupa 07 i instrumentach 03 i porównaj wskazania czy są podobne z tymi co masz na zegarach najlepiej dokonać tego porównania na zimnym jak i rozgrzanym silniku. Test wentylatorów zrób w tescie wyjść silnika lub klimatyzacji.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki Golem. Testów nie mogę wykonać ponieważ nie posiadam aktywnego vagcoma. Moja witaminka nie działa. Wyskakuje error checksum. Póki co ściągnąłem osłonę silnika i wyleciało trochę płynu. Więc jest szansa że to wyciek. Osuszam spód aktualnie. Tylko nadal pozostaje pytanie dlaczego nie włączyły się wentylatory przy 90. Muszę zdobyć witaminkę i zrobię test. Ma ktoś ?

Mata akurat działa. Chyba że nie na całej powierzchni. Albo za wolno się nagrzewa - nie sprawdzałem dla porównania z drugą.

Opublikowano

Sprawdź soboie czy siedzenie i oparcie grzeje prawidłowo a najlepiej jak bedziesz miał dobrego vaga to wejdź w bloki pomiarowe i zobacz sobie jakie temp. uzyskują nie poamiętam który to kanał ale okna masz opisane więć szybko znajdziesz.