Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wygrzewanie płyty licznika.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam pewien dylemat. Podejrzewam że w moim liczniku powstały zimne luty.

Jeden znajomy widział ten licznik i nic nie poradził. Od dobrego już roku ten licznik nie przedstawia się najlepiej. Nie działa w nim nic istotnego. Padły wskaźniki, fis wyświetla tylko 0km i 0C. Dignoza to padnięty procesorek i już się z tym pogodziłem. Wczoraj jednak jak auto było użytkowane trochę dłużej non stop (ok 3,5h) i temperatura wewnątrz auta oscylowała wokół 22-23 stopni, licznik dostał przebłysków działania! Dosłownie zaczął migać co jakiś czas. Oświetlenie powracało na ok 1sek, podniosły się wskazówki od ładowania i temp. oleju ale prędkościomierza i obrotomierza nie zauważyłem żeby coś się zmieniło. Nawet FIS wświetlał brak płynu w spryskiwaczu i dawał o tym znać sygnałem dzwiękowym

W związku z trochę przydługim wstępem mam pytanie, czy ktoś z szanownych forumowiczów ma jakiekolwiek doświadczenie w temacie?

Trochę poczytałem o "reballingu" ale płyt głównych PC.

Jakieś rady? sugestie?

Opublikowano

Jeśli jest to licznik polift - wymienia się motorolkę i po kłopocie - oczywiście trzeba ją odpowiednio zaprogramować .

Krzysiek

Opublikowano
  • Autor

Witaj,

Tak to polift, Jaeger. Masz informacje jaką motorolkę wymienić i jak ją zaprogramować? czy można już po wlutowaniu czy koniecznie przed? zajmujesz się taką robotą a może wiesz kto to robi w przyzwoitych pieniądzach?

Opublikowano

Motorolka maska 2J74Y . Procedura - odczyt tego co masz w swoim liczniku - zapis tego do nowej motki = uśmiech na twarzy z okazji zadziałania licznika .

To w wielkim skrócie , ale tak ma być to zrobione .

Krzysiek