Opublikowano 18 Czerwca 200818 l Witajcie prosze was o pomoc w dziwnej sprawie nie wiem jak wyjac tylna polke w sedanie b5?
Opublikowano 18 Czerwca 200818 l czesc, niestety czeka Cie sporo pracy, nie jest to takie prost jak sie wydaje, trzeba usunac oparcie. zacznij od usuniecia siedziska tylnego, potem bedziesz mogl odkrecic sruby oparcia, wyciagnij zaglowki i teraz nalezy wyciagnac (siedza solidnie) plastikowe prowadnice zaglowkow, napewno sie przy tym nameczysz, nic sie nie boj, ciagnij az wyskocza. Potem bedziesz mogl zdjac oparcie, ruchem w gore sciagniesz oparcie, teraz juz z gorki. Pozdrawiam Jocker01
Opublikowano 19 Czerwca 200818 l opuszczasz kanapę. półka siedzi na 3 zaczepy, pociągasz do góry tylko z wyczuciem żeby nie pourywać.potem musisz odczepić 3 światło stop jak masz i ew. głośniki i po ptokach.
Opublikowano 19 Czerwca 200818 l Autor przy pierwszej interpretacji wyglada to strasznie bez urazy oczywiscie drugi sposob jest jakis latwiejszy a głownie chodzi mi o wymiane glosnikow na polce i za cholere nie wiem jk to zobic dlatego zapytalem jak wyjac polke
Opublikowano 20 Czerwca 200818 l Tuleje tylnych zagłówków niestety siedzą dosyć mocno (sedan, tylna kanapa nieskładana). Sposób demontażu : 1. Zdjąć siedzisko szarpnięciem w górę przedniej części ( 2 zatrzaski ) 2. Odkręcić w dolnej części oparcia 2 śruby torx 3. Odchylić dolną część w kierunku jazdy aż do uzyskania przerwy przy nadkolu 4. W uzyskaną przestrzeń włożyś rękę i od spodu wyczuć dolne części tulei 5. Ścisnąć koniec i wypchnąć do góry. Teraz dopiero można zdjąć oparcie i półkę . Pozdrawiam wszystkich "walczących" z tylnym oparciem.
Opublikowano 22 Czerwca 200818 l czesc, no i tu sie solidnie skomplikowala sprawa, ja nie widzialem wersji ze skladanymi siedzeniami , kombinuj Pozdrawiam Jocker01