Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 APU] Wymiana wirnika w pompce centralnego zamka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, nawalił mi centralny zamek, w ogóle nie działa ani z pilota ani z kluczyka, sprawdziłem różne możliwości bezpieczniki itp i w końcu się wkurzyłem i rozkręciłem całą pompkę, dobrałem się do wirnika i okazało się ze w środku jest połamany i porzywiony:/

pompka taka jak moja na allegro kosztuje 450zeta więc sporo czy istnieje możliwość wymiany samego wirnika?

może da się gdzieś kupić sam wirnik albo po prostu czy da się przełożyć z jakiejś tańszej pompki sam wirnik i czy będzie to działać:)

obecnie pompkę mam taka:

http://allegro.pl/item379390146_pompka_centralnego_zamka_do_audi_o_nr_8d0862257_b.html

a czy będzie pasowac sam wirnik od jakiejs tanszej pompki do audi np

http://allegro.pl/item382315720_audi_100_200_sterownik_pompka_centralnego_zamka.html

http://allegro.pl/item377495956_pompka_zamka_centralnego_audi_b4_4a0862257f.html

http://allegro.pl/item378522216_audi_pompka_centralnego_zamka_.html

itp:) różnica w kosztach ogromna:)

chodzi o przełożenie samego wirnika

dzięki za odpowiedz:)

Opublikowano

Witam. Mialem ten sam problem z taka pompka na dwa wyjscia powietrza. Mianowicie nie trzeba kupowac takiej samej drogiej na allegro chodza od 300zl w gore tylko kupic mozna z tych tanszych co maja jedno wyjscie powietrza ale musza miec trzy kostki elektryczne to taka pompka co dales linka za 100zl. Tylko trzeba zrobic mala przerobke: wymienic trzeba cale silniki od starej pompki trzeba odciac ktuciec powietrza ktory tem dalej wchodzi w obudowe i laczysz go za pomoca krotkiej gumowej rurki z dobra pompka i wiadomo przewody elektryczne najlepiej przelutowac. Zakladasz ta pompke pasuje idealnie na te mocowania gumowe i skladasz obudowe i po robocie. Ja wlasnie tak zrobilem i centralny dziela jak nowy.

[br]Dopisany: 22 Czerwiec 2008, 21:43 _________________________________________________Wymienic trzeba tylko silnik oczywiscie z tymi elementami ktore pompuja powietrze czyli nie rozkrecasz nic przy silniku a odcinasz przewody zasilajace.[br]Dopisany: 22 Czerwiec 2008, 21:49 _________________________________________________

Witam. Mialem ten sam problem z taka pompka na dwa wyjscia powietrza. Mianowicie nie trzeba kupowac takiej samej drogiej na allegro chodza od 300zl w gore tylko kupic mozna z tych tanszych co maja jedno wyjscie powietrza ale musza miec trzy kostki elektryczne to taka pompka co dales linka za 100zl. Tylko trzeba zrobic mala przerobke: wymienic trzeba cale silniki od starej pompki trzeba odciac ktuciec powietrza ktory tem dalej wchodzi w obudowe i laczysz go za pomoca krotkiej gumowej rurki z dobra pompka i wiadomo przewody elektryczne najlepiej przelutowac. Zakladasz ta pompke pasuje idealnie na te mocowania gumowe i skladasz obudowe i po robocie. Ja wlasnie tak zrobilem i centralny działa jak nowy.

[br]Dopisany: 22 Czerwiec 2008, 21:43 _________________________________________________Wymienic trzeba tylko silnik oczywiscie z tymi elementami ktore pompuja powietrze czyli nie rozkrecasz nic przy silniku a odcinasz przewody zasilajace.