Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Brak mocy i drżenie silnika/całego auta , obroty w porządku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wczoraj rano po odpaleniu samochód zaczął bardzo mocno drgać , jest to bardzo odczuwalne we wnętrzu , obroty są w porządku, na jałowym biegu ok 800 , autko wchodzi bez problemu również na wysokie obroty ale trwa to dużo dłużej, straciło dużo mocy, podczas przyśpieszania na każdym biegu wyraźnie czuć drgania szczególnie na niskich obrotach, dźwięk z pod maski jak w silniku typy BOXER z Subaru :kwasny: , sprawdzałem świece , cewki i przepływomierz , niestety nic nie dała wymiana , nie wiem co może być powodem takiej pracy , auto dzień wcześniej było tankowane , czy może to być wina paliwa ? dodam, że akurat wczoraj chciałem pojechać na przegląd :wallbash: filtr paliwa wymieniany był 5 tyś km temu , dodam, że autko nie ma instalacji gazu

Opublikowano

No to ja dodam od siebie że wczoraj spotkał mnie taki sam problem. Jechałem sobie spokojnie bez szaleństw i przy wchodzeniu w zakręt poczułem że samochód zaczyna drgać... pomyślałem że złapałem gumę ale jak się zatrzymałem okazało się że z wydechu wydobywają się odgłosy typu BOXER jak u kolegi wyżej, a wkręcaniu na obroty toważyszą drgania, przy jeździe z taką samą prędkością drgań nie ma jednak przy każdym wciśnięciu pedału gazu cały samochód lata jak by miał wszystkie koła nie wyważone... Jutro lecę podpiąć VAGa i zobacze co się dzieje chyba że ktoś już zna te objawy i jest w stanie pomóc:)[br]Dopisany: 22 Czerwiec 2008, 17:26 _________________________________________________Żeby było śmiesznie to dzisiaj odpalam samochód i wszystko jest wporządku, przejechałem kilkanaście kilometrów samochód się rozgrzał i też wszystko wporządku... Muszę teraz czekać aż znowu coś tam się poluzuje i dopiero na VAGa, tylko żeby znowu nie w sobote i niedzielę albo w nocy :wallbash:[br]Dopisany: 23 Czerwiec 2008, 10:19 _________________________________________________No i znalazła się przyczyna... u mnie zawiodły przewody napięciowe... wilgoć się przez nie przeżarła w wyniku czego wyłączyło jeden cylinder. W suche dni wszystko było w porządku, ale jak tylko popadał większy deszcz robiło się tak samo.

Opublikowano
  • Autor

u mnie dokładnie to samo , wywnioskowałem z mechanikiem, że mogą to być kable , nie dają napięcia na jednej żyle (na jednym z cylindrów) a na reszcie cylindrów napięcie jest w porządku teraz pozostaje tylko rozebranie tych kabli , chwilkę na pewno zajmie :/

doszedłem co jest uszkodzone w moim autku :th:, oto ten element :

1fd0fdbf36975a9cmed.jpg

po sprawdzeniu tego sterownika wyszło wszystko jasne , podaje równe napięcie na każdy z trzech cylindrów , na cylinder nr 3 nie podaje żadnego napięcia

pozostaje odwiedzić pobliskie szroty , albo ASO