Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

fis - inspekcja serwisowa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie mam taki problem i z góry dziękuje za podpowiedzi i pomoc....sprawa dotyczy inspekcji serwisowej a mianowicie zapaliłem silnik i wyszedł mi na FISIE komunikat ze do inspekcji jest 265 dni i cały czas komunikat ten jest wyświetlany i czasami na moment przeskakuje na ten prawidłowy czyli temperaturę i spalanie ... Po przejechaniu paru kilometrów pokazała się prawidłowa maska FISA ale teraz inspekcja pokazywała się czasami.... Po wyłączeniu silnika i załączeniu ponowienie znów był problem i FIS tylko pokazywał inspekcje serwisową...Wyzerowałem dziada czyli inspekcje ręcznie przez kluczyk i zamiast zer mam myślniki , podłączyłem lapka i tez skasowałem przez Polski VAG 4.9 i to samo ........na fisie mam inspekcje serwisowa i czasami przeskakuje na momencik prawidłowa maska .... odłączałem akumulator i tez nic nie pomogło.....prosze o pomoc........

Opublikowano

A poczytał dokładnie instrukcje kasowania? http://a4-klub.pl/warsztat-zrob-to-26/kasowanie-inspekcji-in1-in2-oil-2641/

Oraz uwagę napisaną tłustym drukiem:

"UWAGA !!!

PO SKASOWANIU INSPEKCJI PRZEWAŻNIE TRZEBA ZROBIĆ OKOŁO 500km ŻEBY BYŁY WIDOCZNE WSKAZANIA DO NASTĘPNEJ INSPEKCJI."

Opublikowano
  • Autor

Kolego chudineze dziękuje za podpowiedz ale nie przeczytałeś dokładnie mojego problemu ......

już nie raz kasowałem inspekcje i wiem ze po 500km dopiero będą wskazania....

Chodzi mi ze na fisie nie moge przejśc na inne wskazania ...cały czas swieci sie ta pier.......na inspekcja i nawet jak drzwi otworze to nadal się świeci zamiast wskazania otwarcia drzwi....

Opublikowano

Tak to napisałeś, że ja w końcu nie wiedziałem co do czego, ale teraz już wiem. Co bym Ci mógł podpowiedzieć to zrób kasowanie VCDS lub VAG ale nie polskim.

Opublikowano
  • Autor

ok..spróbuje.... jak pomoże dam znać...

---------- Post dopisany 27-03-2013 at 11:23 ---------- Poprzedni post napisany 26-03-2013 at 15:42 ----------

Są jeszcze jakieś pomysły ...?

---------- Post dopisany at 19:17 ---------- Poprzedni post napisany at 11:23 ----------

Byłem u mechanika panowie i próbował mi inspekcje jeszcze raz kasować przez swój oryginalny program ...i dalej to samo ....badziewie cały czas się pokazuje.....

Opublikowano

To pewnie coś poważniejszego z licznikiem. Nie wiem czy nie ma przypadkiem lub czy można zresetować licznik. Możesz również spróbować testu licznika może coś tam wyrzuci.

Opublikowano
  • Autor

Test zrobiłem licznika ... błąd pokazał się 1336 Magistrala CAN moduł komfortu

nie autoryzowane

---------- Post dopisany at 19:54 ---------- Poprzedni post napisany at 19:53 ----------

po sprawdzenie na Google.pl to są drzwi ....

---------- Post dopisany at 19:55 ---------- Poprzedni post napisany at 19:54 ----------

Aby tylko nie był licznik cały do wymiany ....

Opublikowano

Moim zdaniem to coś na kablach od licznika może trzeba byłoby ruszyć, przeczyścić.

Tu masz objaśnienie co i jak: 01336 - Ross-Tech Wiki

Opublikowano
  • Autor

Chudineze .... nie wiem co się stało bo nic nie robiłem a rzecz tego typu ze się samo naprawiło ...a przyciskając na inspekcje nadal mam kreski i się to chol...stwo znika ....

---------- Post dopisany at 20:32 ---------- Poprzedni post napisany at 20:28 ----------

Zapaliłem samochód maska na fisie pokazała się poprawna przejechałem parę kilometrów i wszystko jak najlepszym porządeczku , przyciskajac inspekcje mam kreseczki ale znikną po przejechaniu i maska wraca na tą prawidłowa ....co się stało/......

Opublikowano

To prawdopodobnie jak pisałem coś nie stykało, gdzieś się coś ruszyło i wróciło do normy takie jest moje wytłumaczenie.

Opublikowano
  • Autor

DZIĘKUJE ZA WSPARCIE chudineze ZAWSZE TO MILEJ JAK KTOŚ INTERESUJE SIĘ TWOIM PROBLEMEM NAWET JAK NIE POMOŻE TO I TAK NIE JESTEŚ SAM...

---------- Post dopisany at 19:43 ---------- Poprzedni post napisany at 19:41 ----------

Jak zamknąć temat...? Albo zamykam

---------- Post dopisany at 19:44 ---------- Poprzedni post napisany at 19:43 ----------

Mam nadzieje ze na zawsze...