Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

gearbox malfunction limited functionality S-Tronic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na komputerze pojawiło mi się już kilka razy informacja z żółtym wykrzyknikiem " gearbox malfunction limited functionality" było napisane też że mogę kontynuować jazdę. i po kilku sec ostrzeżenie znikało.

Na VCDS wykryło błąd z przegrzewającym się sprzęgłem i nic więcej, auto ma 50.000 km !W ASO telefonicznie wspomnieli coś o mechatronice że w najgorszym wypadku może być do wymiany czyli koszta koło czterech zer :(

Czy ktoś z was miał coś podobnego ?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Jestem już po operacji sprzęgła i oto co się stało, gdyby kogoś z was to kiedyś spotkało.

Generalnie to taki komunikat na komputerze oznacza GELD !!! naprawa może sięgnąć nawet 12.000 przy wymianie mechatroniki S-Tronica.

U mnie na szczęście komputer sterujący podawał błędny odczyt temperatury sprzęgła i należało go wymienić na nowy.

I teraz najlepsze... Koszt naprawy ok 3.000 w ASO Groblewski , jednak jest tam taki zacny pracownik servisu Audi Pan Edgar który zapewnił mnie o czymś takim jak Wsparcie Audi.

Auto jest już po gwarancji przeszło rok czasu, ale ma zaledwie 50.000 przebiegu i każda naprawa oraz przeglądy odbywały się w u Groblewskiego więc jest to decydujący argument przy takich sprawach.

Tak więc Pan Edgar załatwił tak sprawę iż zapłaciłem tylko symbolicznie 400 zł a resztę pokryło AUDI, co więcej wymienili mi przy okazji olej w skrzyni biegów ( za co bym przy następnym przeglądzie zapłacił ok 1000 zł)

Niech ktoś mi teraz powie że szkoda kasy na servisowanie w ASO świeżych aut :wink:

Opublikowano

a nie wspomnieli o wymieniae oleju w mechatronice ? passaty szły na akcje serwisowa z tego tytułu, nie przyznali sie znowu do błedu, ze zj***li temat problem jest znany mechanikom w aso przy dsg