Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Pojedyncze stukniecia w zawieszeniu przy ruszaniu i hamowaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od dluzszego czasu irytuje mnie pewna rzecz. Z lewej strony z przodu gdy ruszam i hamuje nawet nie gwaltownie slychac pojedyncze stukniecie. Czasem nawet gdy rusze i juz sie tocze powoli np do tylu to tez potrafii cos stuknac. Sprawdzilem sruby w zawieszeniu i wszystko jest ok. Co to moze byc? Moze to klocki hamulcowe tak robia?? Dzieje sie tak przy hamowaniu i ruszaniu, podczas zmiany biegow nie slychac nic

Opublikowano

:hi:

mam taki sam problem, u mnie wyszły przednie wahacze po obu stronach, początkowo podejrzenia padły na poduszkę pod skrzynią bądź pod silnikiem, niestety jednak zawieszenie. sprawdź jeszcze półośki i przeguby. pozdrawiam

Opublikowano

A ktore to wachacze sa tego przyczyna?

Opublikowano

obydwa dolne

Opublikowano

rosool88 wymieniałeś te wahacze już? Jaki jest ich koszt? U mnie też puka i to dość mocno, jeden z prawej strony ma małe luzy.

Opublikowano

prawdopodobnie jutro to będę wymieniał, a koszty różne, moim zdaniem nie opłaca się wymieniać pojedyńczych wahaczy bo prędzej czy później kolejne będą do wymiany a po co płacić kilka razy za robotę.koszty możesz sam sprawdzić, tutaj na forum polecają Lemfordera (ceny od 1400-1500) Master Sport (ja widziałem już od niecałych 600) i TRW (cholernie drogie, od 2000:shock3: ) dolicz sobie za robociznę i robienie zbieżności. więc jak widzisz koszty są różne, aha i nie kupujcie jakichś używek albo regenerowanych, teraz zaoszczędzisz parę stów a wydasz więcej później.

pozdrawiam:decayed:

Opublikowano

Ok, dzięki za info. Tak też myślałem że taki będzie koszt wymiany:facepalm: