Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Felga 18 jaki największy profil opony w quattro ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanko czy wyjdzie mi coś większego z profilu niż 40? Do avanta b6 Q :hi:

Opublikowano

profil 40 dla każdej szerokości oznacza inną wysokość opony ;) więc to zależy czy 205 , 215, 225, 235 ?

więc dla 205 wysokość opony masz: 82mm

a dla 235 wysokosc opony masz: 94mm , a to juz 2 cm na średnicy więcej niz przy 205/40 więc wcale nie malo.

a po za tym jak chcesz wysoką oponę to po co 18 tki ? kup 16 tki i będziesz miał komfortowo, bo niestety ale jak na 18 wsadzisz wysokie opony to będzie wygladał jak jakis Allroad :wink:

Opublikowano
  • Autor
profil 40 dla każdej szerokości oznacza inną wysokość opony ;) więc to zależy czy 205 , 215, 225, 235 ?

więc dla 205 wysokość opony masz: 82mm

a dla 235 wysokosc opony masz: 94mm , a to juz 2 cm na średnicy więcej niz przy 205/40 więc wcale nie malo.

a po za tym jak chcesz wysoką oponę to po co 18 tki ? kup 16 tki i będziesz miał komfortowo, bo niestety ale jak na 18 wsadzisz wysokie opony to będzie wygladał jak jakis Allroad :wink:

16 mam na zimie :P

Widzisz nie sprecyzowałem się, zapomniałem, że jakoś to się tam rozkłada planuje 225 szerokość i jaka wysokośc maxymalnie się zmieści ?

Już miałem auto na 40profilu fajnie felga wygląda, ale tragicznie się jeździ. Więc jakby dało się większą zmiescic to super, a jak nie to trudno :decayed:

---------- Post dopisany at 22:02 ---------- Poprzedni post napisany at 15:40 ----------

up

Opublikowano

235/40

Opublikowano
Już miałem auto na 40profilu fajnie felga wygląda, ale tragicznie się jeździ. Więc jakby dało się większą zmiescic to super, a jak nie to trudno :decayed:

to sprzedaj 18 bo to nie koło dla Ciebie:wink: 225/40 to jeszcze nie nalesnik:wink:

Oryginalne felgi opony 18" Audi A8 D3 okazja! (3169828185) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

235/55:grin: bedzie 18 i bedzie komfort

Opublikowano
  • Autor
235/40

Dziękuje Wojtku za sprostowanie :)