Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Niesprawna prawa szyba - schematy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Z racji iż nie mogę znaleźć odpowiedzi na forum proszę o pomoc.

Koledzy od jakiegoś czasu nie działa mi elektryczna prawa szyba przednia. Po wstępnych oględzinach (silniczek cyka po wciśnięciu przycisku) stwierdziłem, że silniczek dokonał żywotu i kupiłem sobie nowy drugi. No i go zamontowałem! okazało się, że również nie działa. Jednak jest sprawny bo gdy podłącze go pod lewe drzwi obraca prawidłowo, w prawych nadal tylko cykanie. Sprawdziłem wtyczki do silniczka i od przycisków wszystkie napięcia i masy się pokrywają na poszczególnych przewodach z lewymi drzwiami.

Proszę o radę nie wiem czego się zaczepić. Może posiadacie jakieś schematy kostek albo jak z marszu uruchomić silniczek wtedy będę wiedział co i jak.

Za poświęconą waszą chwilę z góry dzięki chwilę.

Opublikowano

A może masz przytarte prowadnice szyby. Znaczy, że bardzo suche, posmaruj prowadnice po której jeździ element opuszczający i podnoszący szybę, sprawdź czy wogólę linka się rusza, może ona sie zatarła, zerdzewiała lub coś w tym stylu.

Opublikowano

Czyli silniczek działa? może problem z plastikami które często się łamią.Takie białe :)

Opublikowano
  • Autor

Nie nie silniczek podłączam do kostki ale nie wkładam na rolkę.

O jednym zapomniałem napisać - jak go podpinam pod prawą kostkę zachowuje się tak jak gdyby były uszkodzone czujniki wysokości szyby cyka przekaźnik w silniczku ale nie kręci. Takie samo cyknięcie jest z lewej strony z lewym silniczkiem kiedy szyba jest zamknięta a ja chce do góry albo otwarta a ja chce w dol.

Przechodząc do meritum - gdzie znajdują się czujniki wysokości bo za ch...re nie mogę ich znaleźć czyżby były jakoś sprytnie ukryte w silniczku??

P.S. Szyba opuszcza się ręką bez problemu[br]Dopisany: 13 Lipiec 2008, 11:30 _________________________________________________Przyczyna zlokalizowana otóż w prawych drzwiach na grubych przewodach (+ bodajże czerwono zielony; - brązowy) faktycznie było napięcie ale nie tak wysokie jakie powinno być mianowicie 9,6 a nie 12 z groszem podłączyłem się do rozdzielni kostek przy prawym słupku (czerwony kabel) i wszystko gra