Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Błąd "MAIN BEAM HEADLIGHT"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej.

Niedawno kupiłem B7 z xenonami. Autko ma też diodowe światła do jazdy dziennej.

Wyskakuje mi błąd LEFT MAIN BEAM HEADLIGHT oraz RIGHT MAIN BEAM HEADLIGHT. Światła działają poprawnie.

Błędy o dziwo nie występują zawsze, raz na 5 odpaleń nie zgłaszane są żadne błędy.

Oczywiście przy odpalaniu sygnał dźwiękowy i wizualny.

Podczas jazdy na światłach mijania jest tylko sygnalizacja spalonej żarówki, a po włączeniu świateł drogowych, po jakiejś chwili zgłaszają się błędy j/w (oczywiście z irytującym sygnałem dźwiękowym). Po wyłączeniu drogowych, cisza.

Szukam warsztatu co by mnie podpiął pod komputer i szukam też interfejsu, którym mógłbym sam zdiagnozować usterkę.

W temacie http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-132/all-b6-instalacja-czujnika-deszczu-mce-swap-b7-180471/

przeczytałem "Jeśli zakodujemy reflektory z DRL, a będziemy mieli jakieś dodatkowe lampy DRL czy żarówki ledowe, to najprawdopodobniej FIS wywali błąd typu „LEFT MAIN BEAM HEADLIGHT”. Jest to spowodowane brakiem/uszkodzeniem żarówek DRL, które wykrywa MCE i tym samym niespójność głównego oświetlenia przedniego reflektora.

Jeśli podepniemy choćby na krótko żarówki 21W pod wyjścia na światła DRL, nie będzie tego problemu już - testowałem."

i nie wiem czy to dotyczy mojego auta. bo nie wiem czy poprzedni właściciel sam zakładał DRLe i czy dobrze zaprogramował czy nie.

Opublikowano

Czyli założone są dodatkowe światła do jazdy dziennej LED czy ma włożone LEDy w miejsce P21W obok xenona?

Pewnie brakuje rezystorka by oszukać CanBusa...

Opublikowano
  • Autor

Zamontowane są światła LED do jazdy dziennej, w zderzaku. Uruchamiaja sie automatycznie i gasną po włączeniu xenonów

Opublikowano

No to możliwe, że ktoś przekombinował z montażem. Trochę bezsensu montaż dodatkowych dziennych jak ma DRLy w lampie... :eusathink: