Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nie dziala gniazdo 12v w skrytce miedzy fotelami - demontaz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

koledzy, nie dziala mi gniazdo 12v w skrytce miedzy fotelami.

wszystkie pozozstale dzialaja, takze to chyba nie jest wina bezpiecznika -

ze schematu by wynikalo, ze jest jeden na wszystkie. postanowilem wiec je rozebrac

ale poniewaz nie bardzo widac, jak to sie wyjmuje

, postanowilem zapytac, czy ktos moze to kiedys robil i wie jak sie trzeba do

tego zabrac ?

dzieki za sugestie

moje auto to 2.0 tdi , 143KM, avant b8, 2008r

Opublikowano
  • Autor

wrclaguna dzieki ! zaraz bede to.sprawdzal. powiedz tylko co to 'tunel'? bo tu na zdjeciu widze

rozebrane gniazdo zapalniczki to pod konsola i klimatyzacja. czyli tam jest jakas wtyczka,

ktora laczy to gniazdo z tym w schowku miedzy fotelami? ciezko sie to zdejmuje ? zebysmy sie dobrze tylko

zrozumieli, mi chodzi o to gniazdo pod lokciem, w schowku miedzy fotelami.

Opublikowano

Tu masz przykładowe foto jak to wyglada .

Takie samo połaczenie powinno być w tunelu (konsola srodkowa) . Znalazłem o co chodzi :wink:

tunel5.png

– Sięgnąć ręką pod wkład konsoli środkowej strzałka A i wyjąć go ostrożnie w górę z konsoli środkowej strzałka B.

– Rozłączyć elektryczne złącza wtykowe i wyjąć ostrożnie wkład konsoli środkowej poprzez dźwignię przełączania zakresów / dźwignię zmiany biegów.

Kliknij tutaj aby zobaczyć oryginalny obraz 720x550px.

83266701.jpg

Opublikowano
  • Autor

serdeczne dzieki kolego! jakos pod wieczor dam znac jakie sa rezultaty tej operacji. pozdrawiam tymczasem

Opublikowano

Ale pamiętasz o tym że to gniazdo działa tylko przy włączonym zapłonie ?? :wink:

Opublikowano
  • Autor

wrc wszystko zdjalem jak poradziles i wtyczki sa polaczone. wygladaloby wiec na to, ze albo nie dochodzi tam prad albo w gniezdzie jest cos nie tak. moze wiesz jak je wyjac? wyglada na ciasno spasowane i nie widac tam zadnego uchwytu ani zatrzasku.z kolei dostepu od strony skrzyni do niego nie ma, trzeba by chyba cala pokrywe zdjac..

p.s. emiliano - tak, wiem o tym. jak juz pisalem, reszta gniazd dziala. do zapalniczki mam podpiete cb radio i ladowarke i wszystko smiga, oczywiscie dopiero po wcisnieciu kluczyka.

Opublikowano
  • Autor

czesc Wrc, dzisiaj dopiero moge sie tym zajac i juz mowie jak jest. wtyczka jest polaczona, natomiast ida tam 3 kable. troche mam zagwostke, bo dioda wokol zapalniczki sie swieci, i teraz kabel do niej idzie w tej wiazce i jest ktoryms z tych trzech? nie wiem po prostu na jakiej parze kabli ta zapalniczka powinna dzialac. tak czy tak wezme zaraz zarowke 12v, bede sprawdzal i dam znac jak jest prad.

---------- Post dopisany at 10:31 ---------- Poprzedni post napisany at 09:52 ----------

wrc juz wiem, ze na wtyczce nie ma napiecia, a skoro tak to obawiam sie ze sam do usterki nie dotre. musialbym pewnie pol auta rozebrac. rozwiazaniem tymczasowym byloby puszczenie dwoch kabli od zapalniczki pod klima i podpiecie do tego gniazda, ale to takie malo satysfakcjonujace rozwiazanie...

powiedz mi tylko, skad sie biora 3 kable tam ?

Opublikowano

Jeden przewód to podswietlenie (iluminacja) , drugi to masa a trzeci zasilanie gdzieś z głownej grubej wiazki .

Ja nie jestem czarodziejem i nie zgadne gdzie masz przerwe w kabelku :decayed:

Opublikowano
  • Autor

wiadomo ze nie wiesz, ale moze sie orientujesz gdzie te kable dalej ida i czy ewentualny dostep do nich jest w miare mozliwy?

Opublikowano
  • Autor

co rozumiesz przez duza wtyczke ? gdzie mam jej szukac?

Opublikowano
co rozumiesz przez duza wtyczke ? gdzie mam jej szukac?

Bagaznik po prawej stronie .

Opublikowano
  • Autor

wrc, strasznie Ci dziekuje. walniety byl ten bezpiecznik i gniazdo z powrotem dziala. gdzies wczesniej na forum czytalem, ze bezpiecznik jest wspolny, stad wykluczylem w ogole ten powod. powiedz mi tylko na koniec, schemat tych wszystkich bezpiecznikow jest gdzies opisany po polsku/angielsku? nie mamy intrukcji do tego auta wiec nawet nie wiem jak to tam wyglada. jeszcze raz bardzo Ci w kazdym razie dziekuje za poswiecony czas i cierpliwosc.