Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

rozładowany akumulator

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z rozładowującym się akumulatorem w moim audi a4 b6 1.9 tdi 130ps.

Auto nie chciało odpalać ale prąd był więc sprawdzili rozrusznik coś w nim wymienili i myślałem, że jest już ok.

Dzień później wsiadam do samochodu wkładam kluczyk i wszystko gaśnie, brak prądu w samochodzie.

Odpaliłem go za pomocą kabli i pojechałem do mechanika, wymienili akumulator.

Dzień później u elektryka sprawdziłem pobór prądu który wynosił 0.07 a chwile później spadł do 0.01 -0.02.

Elektryk sprawdził ładowanie, alternator nie ładował więc mechanik wymienił w nim jakiś przekaźnik czy coś.

Pojechałem nim do niemiec beż żadnych problemów. Dzień później odpalał tylko z dodaniem gazu, następnie wgl nie odpalił.

Mój akumulator to bosch 12v 74 ah 680A

http://www.amazon.de/Bosch-018999903M-Mikroprozessor-Batterieladeger%C3%A4t-Erhaltungsladung-Memoryfunktion/dp/B007K5OLDU/ref=sr_1_1?s=automotive&ie=UTF8&qid=1381665982&sr=1-1

Zamówiłem taki prostownik naładuje go i zobaczę co dalej.

Poradźcie co robić.

Opublikowano

Sprawdź jeszcze raz jaki prąd płynie z aku do samochodu (do elektroniki) po tym jak pozamykasz wszystkie drzwi, i śrubokrętem zamek w masce zamkniesz przy otwartej klapie i wykonasz zamknięcie samochodu automatycznie z klawisza kluczyka.

Ja jak kupiłem samochód, miałem problem z wiecznie rozładowującym się aku. Dwa dni i po aku. Przez tydzien czasu jeździłem do roboty, a w robocie ładowałem, żebym do domu wrocił. W domu ładowałem, żebym do roboty dojechał, I tak w kółko. Problem znalazłem, ale całą elektrykę rozłożyłem na części pierwsze. Szukałem poboru prądu z AKU, który miałem tak ok. 900mA.

Okazało mi się, że jak zacząłem sprawdzać zamki w drzwiach kierowcy i pasażera, to na panelu elektroniki zamka kierowcy zrobiło się jakieś zwarcie chemiczne między dwoma ścieżkami. Mimo, że ścieżki były od siebie oddalone o około 2mm oraz zamaskowane (fotomaska), to jednak podejrzewam, że po tylu latach (11stu), warunki atmosferyczne zrobiły swoje. Zwarcie między ścieżkami było o wartości około 40 Ohmów. Mierzyłem multimetrem. Taka rezystancja powodowała, że moduł komfortu traktował to jako stan pracy i nie usypiał pozostałych modułów. Te z kolei ciągły non stop prąd z Aku, aż go wycyckały. Po usunięciu zwarcia, przedrapania ostrym nożykiem, napuściłem ChemiPlastyk70. Od 1.5 roku mam spokój i jeżdżę na tym samym aku.