Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

brak mozliwosci dodania gazu AFN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam taki problem z moja audi . któregoś dnia wstałem rano chce zapalić audi i nie mogę dodać gazu . sprawdzony potencjometr pompa wszystko ok . okazało się ze winny był przepływomierz . podłączyłem inny i usterka znikneła . bylo dobrze okolo miesiaca . dzis znow usterka sie powtorzyla . i juz nieiwem co mam robic bo nei widzi mi sie zmieniac przeplywki co miesiac prosze o pomoc bo moze ktos mial taki przypadek .

Opublikowano

to nie jest przepływka!!! wina jest wilgoć na kostce od potencjometru przerabiałem to u siebie najpierw wymieniłem potencjometr (w c**j roboty) ale okazało sie ze to nie to... wilgoć lub sama woda zbiera sie na kostkach pod ECU czyli do wymiany uszczelka pod obudową ecu u siebie wymieniłem i jest spokój już rok

---------- Post dopisany at 11:29 ---------- Poprzedni post napisany at 11:27 ----------

---------- Post dopisany at 11:35 ---------- Poprzedni post napisany at 11:29 ----------

to jest ta uszczelka ja ja kupiłem w aso za 43pln ale mozna ja samemu dorobić i dodatkowo uszczelnić sylikonem

519298105cf060cdbbeafeaacad93934_1.jpg

Opublikowano
  • Autor

pierwszy raz byla uszkodzona przeplywka bo po wymianie bylo git a tera podmienilem na inna i nie chodzi :(:( i niewiem

Opublikowano

wysusz to miesce usuń vbłedy i zobaczysz ze bedzie dobrze

Opublikowano
  • Autor

tzn mam wysuszyc tu gdzie jest pokazane na fotce???

Opublikowano

dokładnie :wink: zalewa te kostki co sa na fotce i wtedy wchodzi w tryb awaryjny brak mozliwości dodania gazu.. obroty staja na 1100 czy na jałowym prawie 900?

Opublikowano
  • Autor

no jest 1100 i mruga kontrolka od świec zarowych

Opublikowano

to na sto procent jest to wina zalania tych kostek nie ma innej mozliwośći :kwasny: dość powszechny problem parciałej tej uszczelki a to ze padła przepływka to właśnie wina zwarcia na kostkach. zdejmij pokrywke ecu wyjmij ecu bez rozpinania go odkręć obudowe ecu na 2 srubki na klucz 10 i możesz dorobić taka uszczelke i dodatkowo sylikonem i bedziesz miał z głowy

Opublikowano
  • Autor

a ktora kostka jest odpowiedzialna za to???? a cojesli tam bd sucho ????

Opublikowano

na pewno nie jest sucho troszke wilgoci na kostkach i juz problem kolego uszczelnij to i zobaczysz ze bedzie dobrze albo nie uszczelniaj i wymieniaj sobie przpływki

Opublikowano
  • Autor

chodzi mi o to ze jesli tam wysusze i nie pomoze to gdzie szukac dalej????

Opublikowano

wysusz i uszczelnij i po problemie koniec.

Opublikowano

Miałem kiedyś to samo. Rozbierałem mechanizm wycieraczek noi odkręcałem całą puszkę z kompem i gdzieś musiałem źle złożyć później umyłem samochód przejechałem 3 km i brak reakcji na pedał gazu wywaliło mi kontrolke od świec i kontroli trakcji (ASR). Odstawiłem auto na 1 dzień w słońce wyschło i było ok pouszczelniałem wszystko i chodzi do teraz nawet jak jest ulewa nie mam takiego problemu :D Wysusz pouszczelniaj i bedzie smigać :naughty:

Opublikowano
  • Autor

spoko dzis rozbiore wysusze i zobaczymy i mam nadzieje ze bedzie dobrze

---------- Post dopisany 14-11-2013 at 10:17 ---------- Poprzedni post napisany 12-11-2013 at 11:48 ----------

walczylem cay wieczor i nic . poszedlem do domu wrocilem i nagle auto zaczelo normalnie chodzic ale tylko jakies 10 min . potem znow nie chodzilo i po jakims czasie znow zaczelo chodzic i tak wariuje . dzis ide poczyscic wszystkie masy wysusze to jeszcze dokladniej skasuje blad i mam nadzieje ze bedzie dobrze

Opublikowano

i jak???

Opublikowano
  • Autor

rozebranie wywalenie przewodow suszenie skasowanie bledu i jest git:wink:

Opublikowano

uszczelniłes to?