Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Podłączenie tylko oświetlenia czerwone i białe w drzwiach, czy MK będzie odpowiedni ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam a4 b7 tylko podświetlenie górne i klapa bagażnika, z przodu elektryka z tyłu korby, we wszystkich drzwiach mam zaślepki. Chcę zrobić podświetlenie drzwi czerwone i białe. Mój moduł komfortu ma nr. 8E0 959 433 CC. Pytanie czy dobrze myślę - wystarczy, że kupię jeden z tych modułów - BK, BS, CF, CN , kupie wiązki elektryczne i końcówki tzn. lampki czerwone i białe i mogę montować ???????????? Czy mój moduł wystarczy aby było tylko oświetlenie drzwi i wystarczy dokupić tylko wiązki i podłączyć je do modułu ????

Drugie pytanie, jakie to muszą być wiązki kabli tylko do oświetlenia drzwi????? Jakiś kod ??-- znalazłem coś o wiązkach tylko są tu dwa rodzaje. Wiązka dla lampek i klamki dla tapicerki pod korby to: 8E0 971 693 B, a do przodu z elektryką wiązka : 8E0 971 667 B - dobrze myślę >??

Proszę o linka albo numery wiązek - wystarczą tylko do oświetlania drzwi na tył + korba i przód +elektryka.

Znalazłem na allegro takie, która będzie odpowiednia na tył i na przód :

1) Instalacja wiazka drzwi LT Audi A4 B6 Avant 8E0 (3726417362) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

2)Instalacja Wiązka Drzwi Tył Audi A4 B6 (3705103568) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

3) AUDI A4 B6 B7 WIĄZKA INSTALACJA DRZWI 8E0971693F (3675243876) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Czy może jeszcze inne?

No i podłączanie najważniejsze, gdzie się podłączyć w przednich drzwiach z ele. a gdzie z tyłu korby?????

Proszę o nakierowanie ??

---------- Post dopisany 28-11-2013 at 12:45 ---------- Poprzedni post napisany 27-11-2013 at 22:59 ----------

Jest ktoś na forum, kto może coś podpowiedzieć ??

Opublikowano

Jeżeli chodzi o przednie drzwi to instalację wpinasz w moduły podnośników szyb, tył w korbach - musisz pociągnąć instalację chyba do modułu komfortu. Do samego oświetlenia drzwi nie musisz zmieniać modułu komfortu.

poczytaj tutaj:

http://a4-klub.pl/uklad-elektryczny-16/all-b7-montaz-licht-pakietu-elektrycznych-podnosnikow-tylnych-drzwiach-143493/

Opublikowano
  • Autor

No właśnie i o to mi chodzi, dzięki mareksz82, nie wiedziałem do końca czy muszę zmienić moduł do oświetlenia. Nie byłem tego pewny, bo tyle tego tu jest, że mi się już zakręciło w głowie.

Wystarczą lampki białe i czerwone i takie wiązki:

8E0 971 687 J - wiązka słupek B - drzwi dla korb (od 01.06.2003) x2

8E0 971 693 B - wiązka tapicerki drzwi dla korb x 2

8E0 971 693 L - wiązka tapicerki drzwi dla elektrycznych szyb (od 01.07.2002) x2

8E0 971 687 E - wiązka słupek B - sterownik dla elektrycznych szyb (do 31.05.2003) x2

To podpinam pod mój moduł - 8E0 959 433 CC i mam oświetlone drzwi DOBRZE MÓWIĘ ? :)

Opublikowano

Ostatnia pozycja jest Ci niepotrzebna, a poza tym po co chcesz wydawać kasę na wiązki. kup lampki z wiązkami gotowymi do wpięcia kolega Stichy oferuje takie

Opublikowano
  • Autor

Ok, już pisze do niego :).

o takie wiązki chodzi?

AUDI A4 B6 B7 WIĄZKA INSTALACJA DRZWI 8E0971693F (3675243876) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

One będą dobre do przodu i do tyłu? i gdzie je się wpina w tych dwóch przypadkach. (moduł, kostkę w słupku czy jeszcze w inne miejsce?)

Ktoś może mi jeszcze coś podpowiedzieć na moje pytanie - będę wdzięczny. Głownie chodzi mi o podłączeni wiązek kabli - czy te w czy te z linka są dobre do przodu i z tyłu - gdzie trzeba się podpiąć wiązką ?

---------- Post dopisany 01-12-2013 at 20:57 ---------- Poprzedni post napisany 29-11-2013 at 00:29 ----------

Witam, podłączyłem kompa i sprawdziłem wg. instrukcji :

cyt. Jeszcze jedna sprawa - w przypadku korb będziesz potrzebował odpowiedniego modułu komfortu aby uruchomić dodatkowe oświetlenie. Zacznij od sprawdzenia czy Twój moduł obsługuje pakiet oświetlenie (Moduł komfortu 46 -> Adaptation 10 -> Kanał 61 -> zapisać wartość 3, jeśli jej nie przyjmie - będziesz musiał poszukać nowego mod.)

Po podłączeniu pojawił się komunikat : Ta funkcja jest niedostępna, albo wprowadzona liczba jest nieprawidłowa. Mój moduł ma końcówkę CC

Pytanie brzmi:

Czy muszę zmieniać moduł aby założyć oświetlenie tylko dla drzwi - z przodu elektryka a z tyłu korby ???????????

Nie piszcie, że jest napisane na forum, bo wszystko przejrzałem, jedni napisali, że do samych drzwi nie trzeba zmieniać, a inni, ze trzeba. To jak to jest w końcu??????????

Drugie pytanie, jeśli okażę się, że trzeba wymienić moduł to który wybrać:

Moduł taki: BK, BS, CF, CN - pakiet oświetlenie, elektryczne szyby lub korby- wszystko do B7, czy przy wymianie muszę coś ustawiać, kodować w kompie czy wystarczy tylko podłączyć.

Poniżej komunikat, który mi się wyświetlił:

1111111111.jpg

Dziękuję za odpowiedzi.