Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

problem z laptopem, może ktoś pomoże?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Laptop LG e200

Przeglądalem internet i nagle zawiesiło mi komputer. Zrobiłem restartu, i nawet nie zdążył załadować Windows i znów zawiecha, po kilku razach restart udało mi się wejść w BIOS ale tylko na chwile bo tu tez zawiecha. I tak cały czas, bez żadnej możliwości załadowania Windows. Próba załadowania Windowisa z płyty tez nie powiodła się ale co ciekawe Linux ruszył z płyty i komputer chodził. Wiec próbował em dalej z windowsem i udało sformatowac i zainstalowac win xp ale komp srasznie spowolniony i lubi się wieszac, generalnie nie da się pracować na nim. Jakieś pomysły jak zdiagnozować co Siadło?

Opublikowano

Jak dla mnie to dysk twardy powoli mówi dość. Jego koniec objawia się najpierw sporadycznymi spowolnieniami systemu, wolniejszym otwieraniem/kopiowaniem plików. Potem zaczyna konkretnie mulić i kończy się na zwiechach systemu, uszkodzeniem plików systemowych i nieładującym się systemem itd. Linux z LiveCD ruszył i działał stabilnie, bo on sobie ładuje wszystko do pamięci RAM i uszkodzony HDD nie ma na niego zbytniego wpływu. Jeżeli masz jakieś ważniejsze dane to proponowałbym w miarę możliwości zrobić sobie zawczasu kopie zapasowe na pendrive czy innym nośniku.

Dla pewności możesz przeskanować dysk oprogramowaniem typu HDTune, HDDScan, MHDD czy dedykowanymi programami od producentów dysków. Jak powykrywa uszkodzone sektory to już wiesz co może powodować takie zachowanie laptopa. A 100% pewność da już tylko (o ile masz możliwość) podmiana dysku na inny, sprawny. :wink:

Opublikowano

ale w biosie też się wiesza, a jak wiadomo nie używa wtedy HDD, może coś z pamięcią RAM weź przepnij z innego laptopa na chwilę.

Opublikowano
  • Autor

Zapomnialem panowie dodać ważną informacje Ze zaraz po tym jak nie mogłem załadować systemu i pracować w Biosie zacząłem po kolei wyciągać dysk, pamięć, I bez tych o sprzętów identyczne zachowanie, wiec w sumie wtedy wykluczylem dysk i pamięć.