Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

problem z odpalaniem slaby Akumulator

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

3 tyg temu robiłem alternator bo nie łądował, gdy zaczeły się mrozy, nie naładowany aku powodował ciężki start, podładowałem aku, i co się dzieje teraz....rano ... przy zimnym silniku...nie odpala..rozrusznik zakręci raz może dwa razy i nic, po kilku próbach zaczyna świecic kontrolka oleju, podiero po kilkunastu próbach odpala....nie qmam tego ... naładowałem aku i problem odpalaniem....macie jakieś pomysły co to może być????

Opublikowano
  • Autor

gdzie...nie rozumiem, odreciłem klemy, podpiąłem prostownik i tyle, aku nie wyciągałem,

Opublikowano

Akumulator ładuje sie podpinajc prostownik z przodu auta .

Trzeba pamietac ze AKU mamy sterownik ktory ma zapisane wartosci przed ładowaniem, a ty go ominąłes .

bateria443.jpg

Kliknij tutaj aby zobaczyć oryginalny obraz 638x488px.

bateria335.jpg

Opublikowano
  • Autor

o szajse...co teraz trzeba zrobić? ominąłem jeszcze jedno.... zapytać mistrza WRC :D::D:D:D:D:D

---------- Post dopisany at 17:34 ---------- Poprzedni post napisany at 10:26 ----------

Panowie powiedzcie co teraz zrobic...na dodatek mam wyjazd :(

Opublikowano

Teraz go dobrze naładuj :wink:

Sprawdz pozniej kompem jaki jest faktyczny stan AKUMUALTORA .

GATEWAY 19---> bloki pomiarowe 18,19,20

Opublikowano
  • Autor

mam nadzieje ze o to ci chodzilo

Address 19: CAN Gateway (8T0 907 468 F)

19:04:14 Group 018: Power Supply (Battery)

13.700 V Battery Voltage

4.8 A Battery Current

2.0°C Battery Temp. (Estimate)

3.0°C Battery Temp. (Ambience)

19:04:14 Group 019: Power Supply (Battery)

63.0 % Battery State of Charge (SOC)

90.0 % Battery State (as shown in MMI)

79.0 % Battery Aging (derived fr. Load)

126.0 % Battery Aging (derived fr. Output)

19:04:14 Group 020: Power Supply (Battery)

3.8 mOhm Internal Battery Resistance (actual)

2.6 mOhm Internal Battery Resistance (stan.)

26 Ah Battery Capacity (actual/available)

12.50 V Quiescent Voltage

---------- Post dopisany 30-01-2014 at 08:49 ---------- Poprzedni post napisany 28-01-2014 at 19:06 ----------

Znacie jakiś wątek z ty problemem?? cokolwiek, szukałem ale nic nie mogę znaleźć, podpowiedzcie coś...z góry dzięki!!

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

też trzeba kilka razy próbować i dopiero po 10 x odpali ale tylko rano, poźniej już jest oki

---------- Post dopisany 24-03-2014 at 19:13 ---------- Poprzedni post napisany 31-01-2014 at 15:10 ----------

temat do zamknięcia, problem rozwiązany :)

Opublikowano
też trzeba kilka razy próbować i dopiero po 10 x odpali ale tylko rano, poźniej już jest oki

---------- Post dopisany 24-03-2014 at 19:13 ---------- Poprzedni post napisany 31-01-2014 at 15:10 ----------

temat do zamknięcia, problem rozwiązany :)

Pochwal się co było przyczyną bedzie dla potomnych :D

Opublikowano
  • Autor

Już się robi.....nie zrobiłem nic, ponieważ miałem wyjazd po tym zdarzeniu, zrobiłem jakieś 250 km, wszystko wróciło do normy, nie przypuszczałem że głupie ładowanie aku nie jest takie proste w a4, a rada dla potomnych.....JEŻELI CHCECIE COKOLWIEK ZROBIĆ PRZY SWOIM AUDI, ZAPYTAJCIE NAJPIERW MISTRZA YODY....TZN WRC LAGUNY O PORADE. to co kiedyś było proste już nigdy nie będzie. a wracając do sprawy, do dziś nie mam żadnych problemów.

Opublikowano

Moja A4 właśnie stoi podpięta pod prostownik exide :D też ładowałem przy wymontowanym aku. Mówie posprzątam sobie ładnie bagażnik. Teraz trzymam kciuki żeby to było przyczyną braku komunikacji z pc po can z rana się okaże :(

Opublikowano
  • Autor

ja też tak sobie pomyślałem, będzie czysto:) tyle co mogę Ci pomóż to zrób sobie wypad na zakupy :) u mnie to pomogło.

Opublikowano
ja też tak sobie pomyślałem, będzie czysto:) tyle co mogę Ci pomóż to zrób sobie wypad na zakupy :) u mnie to pomogło.

Tylko jakie zakupy :D nowego aku ? u mnie jest ok niestety siedziałem pół dnia i się bawiłem dlatego wywalił słaby poziom :/

Opublikowano
  • Autor

nie nowy aku tylko pakuj familje do auta i trasa 200 km i samo się naprawi :):):):) a naładowałeś już aku? i jak Ci pali?