Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVB] Jaka turbina w tym modelu silnika ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytanie jak w temacie, jaka turbina jest w silniku AVB? Czy to jest VTG taka sama jak w mocniejszych AWX oraz AVF czy też może mam prostsze turbo bez kierownic? Do tej pory wydawało mi się, że jako iż mam słabszego 1.9TDI to mam turbo bez kierownic ale jak wypatrzyłem gdzieś na forum foto elementu niby sterującego kierownicami a potem wypatrzyłem to samo u siebie to zacząłem mieć wątpliwości.

Opublikowano

U Ciebie jest turbosprężarka o numerze 028 145 702 HX i jest to turbina o zmiennej geometrii łopatek.

Opublikowano

Pytanie jak w temacie, jaka turbina jest w silniku AVB? Czy to jest VTG taka sama jak w mocniejszych AWX oraz AVF czy też może mam prostsze turbo bez kierownic? Do tej pory wydawało mi się, że jako iż mam słabszego 1.9TDI to mam turbo bez kierownic ale jak wypatrzyłem gdzieś na forum foto elementu niby sterującego kierownicami a potem wypatrzyłem to samo u siebie to zacząłem mieć wątpliwości.

zdajesie juz innych nie wkładaja do diesli :wink4:

Opublikowano

masz GT1749V ...

Opublikowano

podłącze sie do tematu a w AHU z 98/99 rok jakie montowali ??

Opublikowano

Jeżeli dobrze kojarzę to w tych silnikach (90 PS) są bez zmiennej geometrii łopatek.

Opublikowano

Jeżeli dobrze kojarzę to w tych silnikach (90 PS) są bez zmiennej geometrii łopatek.

to napewno ... a oznaczenie to GT1544 ...

Opublikowano

Witam

Masz na 100% 028145702R , a o turbinie z końcówką HX pierwsze słysze napewno takiej nie masz w tym silniku w tym roczniku.

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Witam

Masz na 100% 028145702R , a o turbinie z końcówką HX pierwsze słysze napewno takiej nie masz w tym silniku w tym roczniku.

Pozdrawiam

Dziękuję za informacje Tobie i wszystkim, którzy przyszli z pomocą. :hi:

Opublikowano

Nie ma sprawy sam wymieniałem ją to wiem jaka była i troszke na ten temat czytałem pomyłka nie wchodzi w gre.

Opublikowano

Taka informacja jest zawarta w ETCE.

Możliwe, że ten numer co podałeś to ta sama turbina.

Opublikowano

Wg ETKI w jakiej ja sprawdzałem i informacji jaką podaje serwis:

Są dwie turbiny w AVB :

-028145702R

-028145702RX - z programu regeneracji