Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

2 błędy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie po raz 1 podłączyłem samochód pod vaga i pojawiły mi się 2 błędy, ( tzn przed kupnem auta też mechanik podłączył, sprawdził co się pokazało, pokasował, sprawdził ponownie i już żaden się nie pojawił ). Natomiast dzisiaj:

Address 46 -------------------------------------------------------

Controller: 8E0 959 433 AR

Component: Komfortgerát T85 1512

Coding: 06976

Shop #: WSC 06325

1 Fault Found:

00955 - Key 1

35-10 - - - Intermittent

oraz

Address 03 -------------------------------------------------------

Controller: 8E0 614 517

Component: ABS/ESP front 4529

Coding: 04255

Shop #: WSC 06435

1 Fault Found:

01826 - Sensor for Steering Angle (G85): Supply Voltage Terminal 30

35-10 - - - Intermittent

Ten drugi to czujnik skrętu i trzeba wykonań kalibracje - tak mi się wydaje,ale jak to zrobić?Pierwszy to coś z kluczykiem, ostatnio wymieniałem w nim baterie i kodowałem poprzez przekręcenie go w stacyjce oraz zamknięcie i otworzenie drzwi z kluczyka czy jakoś tak i działa :) Nie wiem czy prawidłowo wykonałem te podstawowe skanowanie auta, przekreciłem kluczyk na vagu dałem auto scan, po zakończeniu zapisałem błędy wykasowałem wciskająć clear i dałem scan ponownie - tak to się powinno robić? Przez ostatnie 3 tygodnie jakoś dwa razy odłączałem akumulator, może to też ma na coś wpływ. Bardzo proszę o jakieś wskazówki :)

---------- Post dopisany 27-04-2014 at 12:18 ---------- Poprzedni post napisany 26-04-2014 at 19:00 ----------

Nikt nie pomoże?

---------- Post dopisany 28-04-2014 at 10:43 ---------- Poprzedni post napisany 27-04-2014 at 12:18 ----------

Żeby nie zakładać nowego wątku, jak prawidłowo kasować błędy. Przekręcamy kluczyk, skanujemy auto i usuwamy błędy. Czy po takiej operecji należy uruchomić silnik, przejechać się, czy można od razu wykonać ponowne skanowanie i błędy powinny się już nie pojawić? Jeszcze jedno, czy można skanować auto przy odpalonym silniku ?

Opublikowano

Żeby mieć podgląd parametrów to na włączonym. Tylko błędy sam zapłon. Jak chcesz zobaczyć co powraca to musisz się przejechać aby dać szansę modulom na zgłoszenie błędów. ;-)

Opublikowano
  • Autor

Czyli zapłon ->kasowanie błędów -> odpalam ->jadę -> wyłączam silnik ->zapłon -> auto scan :)

Opublikowano

Tak.

Opublikowano
  • Autor

No to niestety, wracają, tylko nie wiem czy dobrze je kasuje. Wchodze w auto scan, wybieram model A4 B6 8E daje START, po zakonczeniu CLEAR CODECK czy jakoś tak. Po przejechaniu po mieście zrobiłem powtórnie auto scan i te same błędy się pokazały. Zrobie kalibracje czujnika skrętu ale nie wiem co z tym kluczykiem, jakieś rady?

---------- Post dopisany at 21:34 ---------- Poprzedni post napisany at 19:50 ----------

Po kalibracji kąta skrętu błąd już się nie pojawia, został tylko błąd:

Address 46 -------------------------------------------------------

Controller: 8E0 959 433 AR

Component: Komfortgerát T85 1512

Coding: 06976

Shop #: WSC 06325

1 Fault Found:

00955 - Key 1

35-10 - - - Intermittent

Bardzo proszę o pomoc bądz jakieś namiary

Opublikowano

Coś Ci klepie ze problem z kluczykiem w module komfortu. Ale to musi ktoś ogarnięty rozgryzc. Centralny działa?

Akumulator dobry?

Opublikowano
  • Autor

Tak wszystko działa bez problemu, jutro postaram się z adaptacją kluczyka na innej pozycji z filmiku na youtube, wydaje mi się że to problem po mojej adaptacji po wymianie baterii, może ktoś ma jeszcze jakieś pomysły?

Opublikowano

http://a4-klub.pl/showthread.php?t=273040

A pilot to prosto. Wkładasz kluczyk do stacyjki, włączasz zapłon, naciskasz zamykanie i trzymając wylaczasz zapłon.

Opublikowano
  • Autor

No tak sposobów jest kilka, najpierw usunę obecny kluczyk - ten co adoptowałem, sprawdzę błędy na starym styranym, zobaczymy może gdzieś tutaj jest rozwiązanie. Dam jutro znać, chyba że ktoś już coś podebnego miał i nasunie mi rozwiązanie.

---------- Post dopisany 29-04-2014 at 22:36 ---------- Poprzedni post napisany 28-04-2014 at 22:59 ----------

Dla potomnych, vagiem usunąłem dwa kluczyki, potem vagiem adoptowałem je ponownie, błędy już nie wróciły. Temat do zamknięcia