Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Demontaż anteny GPS w A6 C7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Muszę odkrecic antenę GPS z dachu (przed korekta lakieru). Będzie prostowany wgniot od anteny, wgniot jest od strony przodu. Może ktoś posiada instrukcje jak odkrecic ta antenę i czy przy kolejnym montażu jest potrzebne jakieś uszczelnienie, lub jakąś uszczelka( jak tak to proszę o numer części)

Pozdrawiam

Opublikowano

Nie wiem czy masz sedana czy avanta ale kilka elementow podsufitki trzeba rozebrac aby moznna dostac sie do sruby mocujacej .

Opublikowano
  • Autor

Avant. Jak będzie demontowana podsufitka to trzeba jakieś kołki kupić w razie uszkodzenia itp.

Opublikowano

Nic nie musisz kupować :wink:

klapadach1.png

Zestawienie montażowe - osłona zakończenia dachu

1 - Osłona zakończenia dachu

2 - Klamra 2 szt.

3 - Czop centrujący

4 - Klamra mocująca Nasunąć na osłonę słupka D

klapadach2.png

klapadach3.png

Wymontowanie

– Odczepić ostrożnie osłonę zakończenia dachu 1 pośrodku od ramy dachu do tyłu strzałka.

Zamontowanie przebiega w odwrotnej kolejności, przestrzegać przy tym następujących punktów:

- Jeśli klamry osłony pozostały w punktach mocowania nadwozia, wymontować je i umieścić przed montażem w osłonie.

- Sprawdzić, czy klamry nie są uszkodzone lub zdeformowane, w razie potrzeby wymienić.

– Umieścić osłonę zakończenia dachu 1 tak, aby klamra mocująca przylegała do osłony słupka D.

– Umieścić osłonę zakończenia dachu najpierw na trzpieniu centrującym przy wycięciu w nadwoziu, a następnie docisnąć klamry aż do słyszalnego zablokowania

Opublikowano
  • Autor

dzięki, to screnny to z elsa win ? czy jakiegoś innego programu ?

• 9 lat później...
Opublikowano

Dzisiaj robiłem tą antenę w A4 B9 avant. Plastikowa osłona została zerwana i zostały śruby mocujące, przez co nie mogłem nakleić nowej plastikowej osłony na klej epoxy. Musiałem zdemontować tą podsufitkę z przodu i odkręciłem jeszcze 2 śruby torx przy słupkach ale mało to dało. Miejsca strasznie mało, żabka z tirem nie podejdzie chyba że chcesz ryzykować połamaniem podsufitki. Wciskałem tam imbus torx i po pół obrotu. Jak masz duże łapy to nie dasz rady:p Ja mam małe to jakoś wciskałem te palce tam. Ogólnie zeszło 2,5h Śrubki mocujące plastik 6 szt widać że utlenione mocno już. Dalem dodatkowo teraz silikon czarny z dołu i góry. Ogólnie mega WKU... przy robieniu tego. W A6 podobno jest więcej miejsca i na nasadkę z tego co widziałem na YT. Tu Z tym torxem to urwanie d*py.