Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Prosze o wyjaśnienie tych błędów....

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem otóż pojawił mi się błąd spalonej zarówki... lecz wszystkie zarówki się świecą... mam skaner diagnostyczny i po przejrzeniu centralnej elektryki wyświetliło nastepujace błędy : 1494 left parking m1 i to samo tylko m3 , dodatkowo tez w centralnej elektryce bląd 1504 license plate light x .... i rytuje mnie to bardzo,Probowalem skasocac ale wyskakuja dalej... dodatkowo wyskakuje mi blad w silniku (ale tylko po przejechaniu dluzszej trasy ponad 1000km) mianowicie wyskakuje mi check engine z bledem : 4120 P1018 intake manifold runner bank 2:1 lower limit not reached .... Prosze o pomoc

Moje auto a4 b7 2.7 tdi.... Pozdrawiam :)

Opublikowano
  • Autor

Dzięki, ale niestety nie bardzo rozumiem,,, moze to ktoś wyjasnic co moze byc przyczyna?

1494 left parking m1 czyli Żarówka światła postojowego; lewa (M1)

Zwarcie z plusem.

Przerwa w obwodzie.

wiec co moze byc nie tak? zarowki sa sprawne.... mam jedynie 1 nie sprawna w podsufitce ale nie wiem czy to ma znaczenie,chyba nie...

1504 license plate light x Żarówka podświetlenia tablicy rejestracyjnej (X).

Przerwa / zwarcie z masą.

Usterka w obwodzie elektrycznym.

W tablicy rejestracyjnej mam 2 moduly led wymienione niedawno takie : Oryg Audi Lampki do rejestracji LED A3 A4 A6 Q7 (4282270566) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. wiec dla czego wywala błąd?

I najgorsze :( .... blad 4120 P1018 czyli cos z klapa Klapa kolektora ssącego dobrze rozumiem?jak mozna to sprawdzic,i jak sie objawia... tlumaczylem te bledy w linku co wyzejkolega podal...

Jeżeli mozecie pomozcie co o tym sadzicie...

Opublikowano

Porada moja uzupełnij profil o model auta i typ silnika pojemność i 3 lub 4 literowy kod jest na naklejce obudowy rozrządu, bo się możesz porad nie doczekać.

Opublikowano
  • Autor

Chyba juz.... :) do ksiazki serwisowej jutro bede mial dostep ....

Opublikowano
  • Autor

Jeszcze ktos sie wypowie w tym temacie? Jakiś znachor ;) ? aha mam jeszcze jeszcze 1 wiadomość wczoraj wracalem do domu (700km) i po przejechaniu 300km z baku znikło pól baku i cos mi sie od razu wydawalo ze cod duzo pali... moze miec to zwiazek z przepustnica?

Opublikowano
  • Autor

byłem dzisiaj zagladac pod maske i w miejscu gdzie jest wlasnie przepustnica (tak mi sie wydaje) jest jakis syf... jak by drobny piasek z olejem.... sprobowac to przeczyscic? to znajduje sie juz na zewnatrz, nie busialem niczego rozkrecac,zdjelem jedynie oslone silnika...dodatkowo jak wylacze silnik i wyciagne kluczyk cos jak by pika,wydaje mi sie ze dochodzi to wlasnie z przepustnicy...

---------- Post dopisany 17-06-2014 at 17:19 ---------- Poprzedni post napisany 15-06-2014 at 17:36 ----------

Wczoraj wymienilem zarowki swiatel DRL... na ledowe link : 2x SMD / LED CanBus BA15s Lampen XENON Weiss Tagfahrlicht Audi A6 4F C6 S6 RS6 | eBay

i wywala mi blad mimo ze sprzedajacy zapewnia ze nie powoduja wyswietlania bledu.... rowniez przednie postojowe wywalaja mi blad i tablicy rejestracyjnej, i wszystkie ponoc nie powinny powodowactych bledow... od rejestracji sa to oryginalne moduly led audi.. co moze byc przyczyna?