Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Siemianowy Golfik Gti

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Troszkę mnie Siemian zmartwiłeś bo właśnie przesiadłem się z S3 1.8T 330km z którą problemów nie było na golf 6 gti z 2013r. z przebiegiem 16tys km.... mało pocieszająca informacja...

ps. dolot miałeś serię ? powiedz jak zrobiłeś wyjście na dv od turbo ? Zmieniając na K04

dolot seria, dv mam przeniesione na przód tak jak jest to w golfie R za pomocą węży z CompSportu

Opublikowano

do przodu wiem tam wkładać można ori ;) interesowało mnie bardziej jak przy turbo wyjście na dv ale już rozumiem że zajeło się tym CS

jak tam auto z drugim silnikiem jeździ już ?

Opublikowano
  • Autor

w pierwszym poście masz zdjęcia częsci potrzebnych do przerobki. Jeszcze nie jezdzi :)

Opublikowano

Golfik już jeździ???

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
  • Autor

a gdzie tam... mechaniorzy są dobrzy ale wieczni... oni zawsze na wszystko mają czas...

Opublikowano

Hmmm, pogoń ich...... Ileż można czekać na swap silnika..... A człowiek chce jeździć i używać!!!!

Opublikowano

zawsze masz jeszcze b7 do ujeżdżania :D

Opublikowano

Hmmm, pogoń ich...... Ileż można czekać na swap silnika..... A człowiek chce jeździć i używać!!!!

Kolejka u majstra to coś tak normalnego jak kolejki w służbie zdrowia :whistling:
Opublikowano

No. To akurat prawda....

Pochwal się, jak już będzie jeździł.

Nic się tutaj nie dzieje....

Opublikowano

generalnie taka zmiana silnika to 2 dni roboty i gotowe.... Ale cóż trzeba najpierw się wziąć za to żeby to zrobić...

Opublikowano
  • Autor

No nie do końca bo sama wymiana tych pieprzonymi sprężynek to dzień roboty minimum. Tu jest dość skomplikowany rozrząd i poskładanie tego troche zajmuje. Aczkolwiek chłopaki wzięli sie za to w piatek i powoli kończą

Opublikowano

To super. Daj znać, jak będzie na chodzie.

Opublikowano
  • Autor

Odpalili :thumbup: teraz tylko podokręcać półosie, ustawić zbieżność, nabić klime i jak nic nie wyjdzie w praniu to jutro odbieram autko :-)

Opublikowano

Super!

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Opublikowano

No niby tak bo od razu robisz mody ;) a spreżynki trzeba zmieniać ? w każdym TSI ? bo różne są opinie o tym
ps. zderzak z przodu masz od 35 edition ?

Opublikowano
  • Autor

jeśli silnik jest z 2012 lub 2013 roku to trzeba bo powyzej 6 tys. obrotów będą wypadać zapłony. Zresztą informacja potwierdzona bo kumpel który ich nie wymienił miał własnie z tym problem. Nie wiem gdzie zasięgałeś opinii na ten temat skoro mówisz że są różne, bo ja gadałem z dwoma tunerami i każdy od tego zaczynał rozmowe.

tak zderzak z przodu jest z edition tak samo jak cała reszta. to jest tak jakby edition bez znaczkow (bo w stanach nie bylo ed35). jedynie silnik nie jest z ed35.

Jupi autko już jezdzi:

053%20(Kopiowaniev).JPG

Witaj w domu golfiku :)

P.S.

jakby ktoś potrzebował coś z osprzętu to mam cały bagażnik :decayed:

050%20(Kopiowanie).JPG

Edytowane przez siemian

Opublikowano

Wow, super że Golfik już na chodzie!

Ad. osprzęt: podejdzie coś do Golfika mojej żony? ( Golf 6, 1,4 TSI 122 km, 2012 rok, black...:-) ).

Opublikowano
  • Autor

oj chyba nie, a potrzebujesz cos konkretnego? jak coś to wiesz gdzie pisać :)

Opublikowano

Hmm, w sumie Golfik żony to prawie nówka i wersja Highline, więc nie mam tam wiele do modzenia:) I na razie chodzi jak brzytwa. Ale jakby coś, to się zgłoszę ( myślałem, że coś podejdzie od Ciebie do mnie'do Golfa - tak na zapas...).

Co do mnie, to temat podłokietnika do B7 ( soul, materiałowy ) masz zgłoszony :) Jak coś się pojawi, to pisz na PW:)