Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przerywa dźwięk w kinie domowym Yamaha rx v-375

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie :)

Problem polega na tym, że przy połączeniu : laptop-> soundblaster x-fi surround 5.1 pro-> yamaha rx v-375 podczas odtwarzania filmu zanika dźwięk w różnych momentach, czasem traci się na dłużej i ampli się wyłącza - Wówczas na wyświetlaczu ampli migają ikonki od głośników gdy dźwięk przerywa/zanika słychać też inny dźwięk o wysokiej częstotliwości. Dzieje się tak zawsze podczas odtwarzania filmu z dźwiękiem DTS/Dolby Digital.

Podczas odtwarzania muzyki z lapka różnego formatu nie ma najmniejszego problemu czy też podczas oglądania TV, słuchania radia lub grania na konsoli (Dolby Digital).

Ostatnio nie miałem z tym żadnego problemu aż zachciało mi się ponownie skonfigurować ustawienia głośników przy pomocy mikrofonu (YPAO).

Po podłączeniu SB x-fi ustawiam spdif jako domyślne dla odtwarzania dźwięków w systemie i mpc-hc, w media player home cinema też mam wszystko dobrze skonfigurowane (tak mi się wydaje ;) ) podobnie jak w opcjach SB x-fi.

Jeśli ktoś mógłby pomóc w rozwiązaniu problemu będę bardzo wdzięczny :)

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witajcie :)

Problem polega na tym, że przy połączeniu : laptop-> soundblaster x-fi surround 5.1 pro-> yamaha rx v-375 podczas odtwarzania filmu zanika dźwięk w różnych momentach, czasem traci się na dłużej i ampli się wyłącza - Wówczas na wyświetlaczu ampli migają ikonki od głośników gdy dźwięk przerywa/zanika słychać też inny dźwięk o wysokiej częstotliwości. Dzieje się tak zawsze podczas odtwarzania filmu z dźwiękiem DTS/Dolby Digital.

Podczas odtwarzania muzyki z lapka różnego formatu nie ma najmniejszego problemu czy też podczas oglądania TV, słuchania radia lub grania na konsoli (Dolby Digital).

Ostatnio nie miałem z tym żadnego problemu aż zachciało mi się ponownie skonfigurować ustawienia głośników przy pomocy mikrofonu (YPAO).

Po podłączeniu SB x-fi ustawiam spdif jako domyślne dla odtwarzania dźwięków w systemie i mpc-hc, w media player home cinema też mam wszystko dobrze skonfigurowane (tak mi się wydaje ;) ) podobnie jak w opcjach SB x-fi.

Jeśli ktoś mógłby pomóc w rozwiązaniu problemu będę bardzo wdzięczny :)

Witam,

mam dokladnie ten sam problem jednak z modelem 475. Czy problem u Pana dalej wystepje ? Jezeli nie to jak go Pan rozwiazal ? Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Witam,

Niestety wciąż nie udało mi się dojść do tego co jest tego przyczyną - raz oglądam film przez trzy godziny i nic się nie dzieje, a czasem problem powraca.

Jeśli rozwiążę tę zagadkę zamieszczę odpowiedź :)

Pozdrawiam :)