Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[A6 C6] MMI - rozbudowa systemu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie,

Wprawdzie jestem użytkownikiem Audi A6 ale problem, z którym przyjdzie mi się zmierzyć myślę, że zarówno w przypadku A4 i A6 jest podobny. Mój samochód oparty jest o system MMI (nawigacja DVD, cd+zmieniarka, subwoofer) Wiem, że istnieje możliwość rozbudowy tego systemu o kolejny komponenty takie jak: możliwość odtwarzania plików MP3, odtwarzacz DVD, TV, kamery cofania itp. Mnie najbardziej interesuje opcja MP3 ew. odtwarzacz DVD. Czy ktoś w swoim samochodzie rozbudowywał istniejącą już fabrycznie instalację o te "składniki"? Jak wysokie są to koszty? Z zakupem jakich podzespołów jest to związane? Na allegro zauważyłem, że parę osób zajmuje się tego typu sprawami ale najchętniej poznałbym opinię Forumowiczów, którzy już dokonywali takich przeróbek.

Opublikowano

Z tego co pamiętam Mp3 można odtwarzać w zmieniarce , sprawdzałeś ? W Q7 działa a to raczej ten sam system :)

Opublikowano

Masz system basic czy high ?? konkretnie Ci nie powiem jakie moduły trzeba po podłączać ale zabawa z MMI do tanich nie należy, tak na marginesie to jest jedną wielką porażką to MMI i brak slotu na karty pamięci tak jak to jest w RNS-E woła o pomstę do nieba :wink4: .Popytam znajomego co się tym zajmuje i dam znać ile to może kosztować

Opublikowano
  • Autor

wygląda na to, że mam MMI High Color; ciekawe jak to jest z tymi kosztami, czy bardziej nie opłaca się np. sprzedać MMI a zainstalować RNS-E. O ile w ogóle jest to fizycznie możliwe. Z MP3 nie próbowałem muszę sprawdzić - ale to chyba zbyt piękne by mogłobyć prawdziwe

Opublikowano

sam interfejs to koszt na allegro 1800zł http://www.allegro.pl/item430207615_multimedia_do_audi_mmi_a4_a5_a6_a8_q7.html plus do tego trzeba odtwarzacz dvd tak wiec koszt w zaleznosci od odtwarzacza dobrze ponad 2 tys , jest w interfejsie wyjscie audio wiec prawdopodobnie mozna tez podlaczyc odtwarzacz mp3 (koszt mniejszy niz w przypadku dvd) , plus pare groszy za podłączenie tego wszystkiego..no chyba ze zrobisz to sam :) , jak widac taka zabawa troche kosztuje , no ale zachcialo sie audi a6 to trzeba bulic :wink4:

Opublikowano
  • Autor

co by nie mówić tania zabawa to nie jest :wink4: może w przyszłym roku uda się coś wykombinować. Dzięki za info

przynajmniej odtwarzacz MP3 2GB Iriver'a już mam :naughty:

Opublikowano

jesli ktos twierdzi ze mmi to porazka,to nie mam pytan :polew:

MP3 nowsze zmieniarki cd obsluguja ,druga opcja infersejs box firmy audi,montowany w schowku obsluguje ipody, twarde dyski

trzecia opcja interfejs firmy dension.

dvd stosunkowo łatwo puscic przez ori tuner tv,

System mmi to platforma ktora zdobyla wiele nagród, jest rozbudowana a prosta w obsludze.

Dobrze tez miec aktualny soft na pokladzie:)

Opublikowano

korzystam zarówno z RNS-E jak i MMI... fakt, może przesadziłem pisząc że MMI to porażka :tongue4: ale strasznie mnie denerwuje brak slotów na karty pamięci...co uważam za bardzo dużo ułatwienie w RNS-E , nagrywanie mp3 na płyty a na karty pamięci .... nie ma chyba co porównywać... a porażką w a6 uważam brak możliwości rozbudowy kokpitu bez rezania.. w ogóle ten środek mi nie odpowiada, wolę środek a4... obsługa MMI może i łatwa... ale uważam że w RNS-E rozplanowanie przycisków jest fajniejsze...bo nie muszę odwracać aż tak bardzo wzroku co w MMI żeby przełączyć z radio na navi , czy cd/mp3... no chyba że nauczę się tego na pamięć albo będę szukał po omacku po kolei znajdując w końcu to co znaleźć chciałem :gwizdanie: ... a co do interfejsów i umiejscowienia zmieniarki to ogromny minus systemu MMI... no chyba ze ktoś przeloży do tyłu to ok ... no i koszt MMI , zamontowanie poza serwisem z PL menu a raczej przeróbka z MMI Basic na MMI High to koszt okolo 7-8tys zł, a za RNS-E 3tys. Na pewno i RNS-E otrzymało swego czasu wiele nagród tak jak i system MMI , ale ja jednak wolę RNS-E :tongue4: , ale podłączeniem np kamerkę cofania do MMI bym nie pogardził :gwizdanie:

Opublikowano

minus to zmieniarka w schowku

Opublikowano
  • Autor

Z tego co pamiętam Mp3 można odtwarzać w zmieniarce , sprawdzałeś ? W Q7 działa a to raczej ten sam system :)

Sprawdziłem u siebie i jednak nie mam obsługi MP3 w zmieniarce - autko mam z 2005 roku- widocznie zmieniarki mp3 pojawiły się w tym modelu później

• 5 tygodni później...
Opublikowano

minus to zmieniarka w schowku

Troche jeździłem multivanem, który ma zmieniarke pod siedzeniem pasażera, więc to dla mnie plus, ze TAM nie jest :P

Ja mam RNS-E i mi zmieniarka też nie obsługuje płyt mp3, moge je jedynie odtwarzać w wejsciu na DVD.

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

strasznie mnie denerwuje brak slotów na karty pamięci...co uważam za bardzo dużo ułatwienie w RNS-E

Gdzieś widziałem zmieniarke CD w schowku która miała dwa sloty SD i na pewno to było do MMI. :przebiegly:[br]Dopisany: 19 Sierpień 2009, 14:16_________________________________________________a nie sorry to chyba było nie w zmieniarce tylko w napędzie DVD do navi ale też do systemu MMI :przebiegly: