Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi concert nie gra prawa strona

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc. Mam problem z moim radiem przestała grac mi lewa strona głośników tzn trosze trzezczy. Jak ustawiam balans na lewa to gra tez prawa i lewa dalej trzeszczy. Jak balans na lewa to prawa tez trzeszczy z tym ze ciszej.

Dodam jeszcze ze podpisałem inne radio i wtedy wszystro gra jak należy wiec to nie wina głośników a radia

Opublikowano

Może to być uszkodzony wzmacniacz w radiu. Jeżeli masz jakieś pojęcie o elektronice i odrobinę wprawy w lutowaniu może dałoby sie naprawić ;) ale bez rozebrania radia i pomierzenia odpowiednich rzeczy nic nie zrobisz.

Edytowane przez deamone

Opublikowano
  • Autor

a mógłbys powiedziec co ewentualnie mogł bym zmierzyć?

Może to być uszkodzony wzmacniacz w radiu. Jeżeli masz jakieś pojęcie o elektronice i odrobinę wprawy w lutowaniu może dałoby sie naprawić ;) ale bez rozebrania radia i pomierzenia odpowiednich rzeczy nic nie zrobisz.

Opublikowano

W pierwszej kolejności musisz rozkręcić radio i zobaczyć, jaki układ tam siedzi, będzie to prawdopodobnie kostka o oznaczeniu TDA przykręcona do radiatora. Jeżeli zobaczysz, że jest gdzieś pęknięta, nadpalona lub cos podobnego to już na 99% masz pewność, że wina leży po stornie tego elementu. Jak już podasz mi oznaczenie tego wzmacniacza to będziemy myśleć dalej ;)

Zakładam że lutownice i inny przydatny sprzęt posiadasz ;)

Edytowane przez deamone

Opublikowano
  • Autor

tak posiadam :D w takim razie odezwe sie później jak posprawdzam co i jak

W pierwszej kolejności musisz rozkręcić radio i zobaczyć, jaki układ tam siedzi, będzie to prawdopodobnie kostka o oznaczeniu TDA przykręcona do radiatora. Jeżeli zobaczysz, że jest gdzieś pęknięta, nadpalona lub cos podobnego to już na 99% masz pewność, że wina leży po stornie tego elementu. Jak już podasz mi oznaczenie tego wzmacniacza to będziemy myśleć dalej ;)

Zakładam że lutownice i inny przydatny sprzęt posiadasz ;)

rozkręciłem dzisiaj radio ale nie znalazłem nic niepokojącego "na wygląd" mam takie samo stare radio które jest uszkodzone i nie włącza się ale spróbowałem wymienić zasilacz (chyba to zasilacz ostatni element radia z bezpiecznikiem do którego podpina się wszystkie kostki)i i na nim nie działa prawa strona więc wnioskuje że uszkodzone jest coś w tym zasilaczu co to może być? co mogę sprawdzić czy to może być końcówka mocy?

chodzi mi o ten element. to nie moje zdjęcie ale wygląda identycznie z tym że ma jeszcze obudowę która służy tez jako doprowadzanie ciepła

http://obrazki.elektroda.net/26_1254122561.jpg

Edytowane przez prrezes

Opublikowano

Nie rozumiem, z jednego radia przełożyłeś do drugiego czy jak? :D

Jakie oznaczenia ma układ na tym twoim obrazku? jakiej produkcji masz radio? to jest chyba końcówka mocy AN7190NK albo cos takiego

Edytowane przez deamone

Opublikowano
  • Autor

Tak. Z jednego calkiem uszkodzonego przelozylem do drugiego. I wydaje mi sie ze to wina tego elementu. Pewnie nie całego ale któregoś z tej czesci. Z zepsutego radia ktore sie jie uruchamia ta czesc na radiu z ktorym mam problem nie powoduje tego ze sie nie włącza tylko gra normalnje ale na odwrót z brakiem mocy wiec moze tez uległa podobnymi uszkodzeniu. Jakie oznaczenie nie wiem ;( a radio jest produkcji matsushita

Opublikowano

Jakie oznaczenie ma ta czarna kostka na twoim zdjęciu? co znaczy na odwrót? nie działą drugi głośnik?

Edytowane przez deamone

Opublikowano
  • Autor

Tak na odwor chodzi o to ze na jednym dziala lewy a na drugim prawy. Czarna kosta? Mogl bys sprecyzować o ktora chodzi? Jesli ta płaska ma oznaczenie. Tak ta kosta ma dokladnie takie oznaczenie

Opublikowano
  • Autor

To koncowka mocy?

Opublikowano

tak :) zobacz datasheeta

Opublikowano
  • Autor

A co moglo ja uszkodzić?

Opublikowano

Zwarcie instalacji głośników, cos metalowego mogło wpaść do środka, temperatura, wiek ;D