jacol212121 Opublikowano 17 Listopada 2014 Opublikowano 17 Listopada 2014 Witam, ostatnio moje audi przestało grzać (a4 b5 1.9 tdi). Nagrzewnica została przepłukana, a cały układ został wyczyszczony i zalany nowym płynem. I właśnie po wymianie zaczął się kłopot z ogrzewaniem. Układ został odpowietrzony (z odpowietrznika leje się mocno płyn) obydwa węże od nagrzewnicy gorące. Dodam że na klimatroniku nie wyświetlają się żadne błędy. I mam pytanie w sprawie klap. która jest od regulowania temperatury i czy przy zmianie temperatury na klimatroniku powinno sie słyszeć silniczek od tej klapy (bo u mnie cisza). dodam że na klimatroniku nie wyświetlają się żadne błędy. I czy to może być ich wina, jeśli przed zmianą płynu wszystko działało.
bartoooh Opublikowano 17 Listopada 2014 Opublikowano 17 Listopada 2014 Mialem ten sam problem... Rozebrana tapicerka wymirniona nagrzewnica zalana plynem odpowietrzona i na poczatku chwile pogrzalo i pozniej to samo zima...wymienilem klimatronik bez skutecznie klapy sie otwieraja bo slychac/ a jak mialem wszystko rozebrane pattzylem czy dzialcza. Znajomy mechanik odpowietrzal drugi raz i d*pa to samo(przynajmniej nic nie skasowal) Do dzis nie grzeje...
Rekomendowane odpowiedzi