Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Krótki numer VIN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam i przepraszam jeśli nie w tym dziale,ale nie wiem do którego napisać.W dowodzie rejestracyjnym i karcie pojazdu mam 12 znakowy numer identyfikacyjny pojazdu.Na początku są trzy litery dalej to cyfry.Nie wiedziałem jak ma być,auto kupiłem pół roku temu.Dziwiłem się czemu tak długo czekałem z rejestracja auta i wydaniem dowodu,czekałem 44 dni.Teraz chyba wiem czemu,przez ten numer.A teraz mi powiedzieli w ubezpieczalni bo chcę wykupić polise OC w innym towarzystwie że są 17 znakowe numery.A jeśli ja mam mniej to może były przebite.Wiem że auto było sprowadzone w 2006 roku,a wyprodukowane w 1995 i nawet daty pierwszej rejestracji nie znam ... Może ktoś się spotkał z czymś takim samym?

Opublikowano

VIN ma długośc 17 znaków i taki musisz mieć.

Numer ten można znaleźć na wlepce w bagażniku lub takiej samej wlepce w książce serwisowej.

U Ciebie numer będzie mniej więcej tak wyglądał: WAUZZZ8DXXXXXXXXX

Opublikowano
  • Autor

Zaczynam sie bać co do pochodzenia tego auta ... Czy aby nie ( no wiecie ),albo nie powypadkowe ... książki serwisowej nie mam ... ;(

Opublikowano

Zaczynam sie bać co do pochodzenia tego auta ... Czy aby nie ( no wiecie ),albo nie powypadkowe ... książki serwisowej nie mam ... ;(

Nie ma co się bać - teraz to musisz po prostu zobaczyć co i jak.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

witam. vin jest ok. najprawdopodobniej masz auto pokradzieżowe i był nadany nowy numer vin bo były zmiany w oryginalnym. a co do kupna OC to z tym nie ma problemu bo długość vinu nic tu nie ma. sugeruję znaleźć poprzedniago właściciela i ustalić przeszłość auta.

Opublikowano

również moim zdaniem masz auto pokradzieżowe, innej sytuacji nie znam kiedy VIN jest krótszy niż 17 znaków

• 1 rok później...
Opublikowano
  • Autor

Przepraszam że odgrzewam stary temat,ale co to dokładnie znaczy że po kradzieżowe?Wczoraj zatrzymała mnie drogówka,do kontroli.I trzymali mnie z pół godziny.Musieli gdzieś dzwonić i czekali,chodziło o te numery... Kużwa,gdybym wiedział wcale bym nie kupował ;(

Opublikowano

po kradziezowe oznacza ze kiedys bylo skradzione ale policja je odzyskala.odnalazla i teraz dlatego ma taki vin.Wszystko jest ok.