Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Prośba o interpretacje logów silnik AFB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
BArdzo proszę o interpretacje logów.moja audiczka bardzo kuleje.dziękuję i pozdrawiam wszystkich audiFanów

2 tygodnie temu moja vp44 wróciła od mechanika po rzekomej regeneracji,koleś mnie skasował na sporą sumkę,miało to pomóc na wszystkie bule i bolączki co się okazało jest tak jak było.bardzo proszę o interpretacje tych logów. niestety dynamicznych nie moge narazie wykonać jest zbyt ślizko

BASIC SETTINGS:

STATYCZNE:

Edytowane przez kowalwroobel

Opublikowano

kąt wtrysku do ustawienia, na late w grupie oo4 ma byc ok 2 ZGMP, prawdopodobnie masz bład mówiacy o tym,

zrób potem dynnamiczne, jak nie bedzie ''ślisko''

Opublikowano
  • Autor

Błędu nie pokazuje, nie bardzo rozumiem co masz na myśli pisząc 2ZGMP.a czy coś więcej możesz powiedziec o tych logach

Opublikowano

ogólnie to logi nie wygladają źle, dawka w popmpie wg mnie jak najbardziej poprawna,.

jedynie ten kat wtrysku, na late masz 0,4 BTDC znaczy przed gmp, ma być za skoro na late, więc albo się zmieni na ok 2 i u góry bedzie ATDC, lub pokaże na minusie BTDC , trzeba przestawiać śrubami fasolkami na kole napedowym od pompy na gorącym, poszukaj tematu jest napewno,.przesuwając o ok milimetr przestawiasz o ok 1 stopień,.

w grupie 004 w statycznych kąt wtrysku nie wysterowany jest, 2 i 3 okienko powinno się zgadzac, silnik był wtedy ciepły czy zimny???zdarza sie że na zimno kat wtrysku nie jest wysterowany prawidłowo, lub nastawnik się zacina, no ale w basic settings przestawia, więć trzeba ustawić kąt wtrysku na początek,.

ewentualnie cos niedobrego dzieje sie z wtryskiem sterującym, ale skoro błędów brak,.

Opublikowano
  • Autor

dzięki kolego z chęci pomocy,logowany był na 90 na zegarze i 84 w programie więc temp powinna być dobra...

a ten kąt to w lewo czy w prawo kręcić??.dodam tyle że autko nie chce jechać więcej niż 160km/h i nie przekracza 3000 obrotów.

czemu myslisz że coś niedobrego dzieje się z wtryskiem sterującym???? :facepalm:dodam tyle że moje autko dziś rzuciło palenie :facepalm::facepalm::facepalm:

Edytowane przez kowalwroobel

Opublikowano

jakies błedy skoro nie pali???