Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zmiana turbiny BLB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,
Moja się kończy.. :( Myślałem nad regeneracją, ale czytając opinie że większość składana jest na chińskich częściach, odpuszczam. Nowe turbo kosztuje krocie, a używka do BLB ciężko spotykana :mellow: Tu moje pytanie.. Czy do BLB podejdzie inna turbina, np z BKD czy innego? Co trzeba by było zmienić w takim razie?

Edytowane przez Ysioo

Opublikowano

Pakuj od BRD

Opublikowano
  • Autor

Mówisz że wszystko pasuje P&P, czy raczej mogą być jakieś problemy?

Opublikowano

skoro pasuje do 1.9 :)

jesli nie masz u siebie czujnika temperatury przed turbosprezarka to w tej od BRD bedziesz musiał go zaslepic - otwór- sruba M14 i nie pamietam jak z przewodem doładowania ale chyba to samo podłączenie jest.

czujnikiem położenia sztangi - nie interesuje cie. podłaczasz tylko podciśnienie samarowanie - zasilanie/powrót to samo i wydech to samo.

Opublikowano

lepiej włożyć CAHA niz z BRD :)

Opublikowano
  • Autor

Na dniach muszę to wymienić bo już nie da się tym jeździć.. :/ zmiany map rozumie, nie muszę robić? Ta CAHA jak wygląda? Trzeba coś przerabiać? Wymieniał ktoś już w BLB turbo na inne? Bo nie ukrywam, jestem zielony w tym temacie i boje się że będą potem kłopoty z podłączeniem :/

Opublikowano

Przy caha jest trochę do przerobienia podłączenie przewodu doładowania w brd masz na opaskę.

Jeśli jesteś normalnym użytkowaniem auta i normalnym kierowcą to brd ci całkowicie wystarczy.

Edytowane przez SotoM

Opublikowano

Przy caha jest trochę do przerobienia podłączenie przewodu doładowania w brd masz na opaskę.

Jeśli jesteś normalnym użytkowaniem auta i normalnym kierowcą to brd ci całkowicie wystarczy.

CAHA nie ma tak okropnego laga jak BRD :wink:

Opublikowano
  • Autor

Więc BRD podejdzie bez większych problemów rozumie.. A co z CAŁA, co musze skompletować jeśli trzeba? Co przerobić? Możesz coś więcej powiedzieć Wihajster?

Opublikowano

Witam,

Moja się kończy.. :( Myślałem nad regeneracją, ale czytając opinie że większość składana jest na chińskich częściach, odpuszczam. Nowe turbo kosztuje krocie, a używka do BLB ciężko spotykana :mellow: Tu moje pytanie.. Czy do BLB podejdzie inna turbina, np z BKD czy innego? Co trzeba by było zmienić w takim razie?

Sam regenerowałem tydzien temu turbo w BLB zrobili mi super geometria ustawiona na maszynie orginał częsci cena tez jak na taka usługe super gsybys był chętny tam ci kontkat wysyłają do całej polski i gwarancja bez limitu km

Opublikowano

idź pan w dupe.... post nr 7 http://www.racingforum.pl/A4-20-TDI-16V-turbo-CAHA-dual-SMIC-Rogala-elektrony-t80524.htmlchcac miec w tym samym dniu auto wole załozyc BRD i odrazu jeździc.

czasem trzeba sie poświęcic :decayed: Poza tym jak byś miał klienta z CAHA w ręku to byś nie marudził :grin:

Opublikowano

Nie no jasne rezałbym... :D

Opublikowano
  • Autor

Wybór padł na CAHA :P Znalazłem używaną z małym przebiegiem, co oryginał to oryginał :D Wiem już że trzeba przespawać flansz na wydechu.. Co jeszcze mnie czeka? Jakie przeszkody? Chce już się wszystkiego dowiedzieć żeby nie mieć przykrych niespodzianek. Więc czekam na podpowiedzi :)

Opublikowano

prześledź ten temat który ci podesłałem.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Dzisiaj wsadzałem turbine CAHA.. cos mi nie pasuje ;/ gruszka podciśnienia opiera sie o silnik..