Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nie oryginalne radio, podłączenie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Aha bo Ty masz sedana :) ja w avancie mam wzmacniacz w subie.

Nie lepiej te wejścia na kostki przy nowym radiu dostosować tak żeby pasowało bez grzebania w oryginalnej instalacji ? Ile dochodzi kabli do tej kostki na której nie masz wejścia w nowym radiu.

Możesz zrobić jej zdjęcie ?

A już znalazłem.

Musisz mieć taki kabel jak kolega który założył temat.

Zdjęcie tego kabla umieścił w linku numer 1 na samym początku.

Nie psuj oryginalnej instalacji.

Edytowane przez Joziek79

Opublikowano

Aha bo Ty masz sedana :) ja w avancie mam wzmacniacz w subie.

Nie lepiej te wejścia na kostki przy nowym radiu dostosować tak żeby pasowało bez grzebania w oryginalnej instalacji ? Ile dochodzi kabli do tej kostki na której nie masz wejścia w nowym radiu.

Możesz zrobić jej zdjęcie ?

A już znalazłem.

Musisz mieć taki kabel jak kolega który założył temat.

Zdjęcie tego kabla umieścił w linku numer 1 na samym początku.

Nie psuj oryginalnej instalacji.

Juz to dawno zrobilem bo tylne glosniki mam podpiete pod kostke z przednimi glosnikami. Teraz chce wywalic jakos ten wzmacniacz bo jak podlosze mocniej to wylaczaja mi sie wszystkie glosniki
Opublikowano

Bo podajesz sygnał zły.... Podaj z chinch na tył i nie tnij instalacji.

Opublikowano

No ale ja juz to zrobilem. Mowie ze od kostki mini iso wycialem kable i przelozylem do tej kostki co sa prednie glosniki wiec juz lipa z chinchami. Chinch podlacze do radia a druga strone niby gdzie?

Edytowane przez Giacobbe91

Opublikowano

oj ales nakombinował :facepalm: mozesz z powrotem wszystkie kable polutowac tak jak były ?

pytanie z innej beczki - czy słyszałes o module uruchamiajacym tylne głosniki w audi a4??

http://car-audio.home.pl/pl/p/Nie-dzialaja-tylne-glosniki-i-subwoofer-Modul-do-Audi-A2-A3-A4-A6-A8-TT/9

to takie urzadzenie ,montujesz wszystko jak do radia tylko jeden kabel niebieski łaczysz z 12v i wszystko gra :wink:

ps.ten popkazałem akurat do systemu bose ,ale znajdziesz i do zwyklego systemu .

Edytowane przez nina_chudu4

Opublikowano

Własnie, też można :)

Te które podłączyłes pod głosniki przednie powinieneś pod wyjście chinch w radiu (out).

Nie niszczcie nigdy ori instalacji bo potem problem jak chcesz wrócić, albo następny nabywca :)

No chyba ze cała przebudowa audio :)

Edytowane przez Joziek79

Opublikowano

Nie slyszalem wtedy o czyms takim. Nie polutuje bo nie mam juz tych kostek. O tych chinch nie wiedzialem. Dopiero teraz. Kazdy pisal ze podlaczasz i dziala. Nikt nie pisal o kablach itd. Teraz chce jakos wybrnac. Wyczytalem o wywaleniu tego wzmacniacza ale nie wiem czy to to na fotach czy te takie dodatkowe membrany ze znaczkiem audi przy glosnikach

Opublikowano

Odłącz te kable które były w małej kostce od wyjścia głośników przednich i podłącz pod chinche z tyłu radia ( jeśli opisane są jako out ).

Wychodzi z nich sygnał na wzmacniacz, który pomija wzmacniacz wbudowany w Twoje radio. Głośniki mogą się teraz wyłączać bo na wzmacniacz podajesz zbyt mocny sygnał ( po wzmacniaczu radiowym ) a powinien być dużo słabszy ( z chinch )

Opublikowano

To ten pierwszy link w pierwszym poscie? Te co bym wyjal bym musial wlutowac w ta mini iso? Lub na wsowki. I wtedy ten niebieski przy chinch bym musial podlaczyc pod niebieski od radia zeby tej wzmacniacz dzialal?

Opublikowano

Niebieski w radiu podaje prąd ( orginalnie do anteny elektrycznej ) po włączeniu radia, więc chyba świetnie nadaje się do tego żeby wzbudzić Twój wzmacniacz .

Do tego kable z Twojej kostki do tych chinch zaadoptować....dwie chinche bo przód jest zasilany z kostek iso.

Tak mi się wydaje.

Podstawa obejrzyj swoje radio z tyłu czy ma wyjście na wzmacniacz, bo zauważyłem że tylko dwie chinche masz....równie dobrze może to być AUX IN a wtedy lipa.

Edytowane przez Joziek79

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Kiedys musze sprobowac

Witam. Postanowilem sie wziac za radio i chce w koncu je ogarnac. Pttrzebowalbym kabel chinch ale dwuzylowy czy jak? Zeby te kabelki z kostki glosnikow przednich gdzie podlaczylem i tylne wyjac i podlaczyc pod chinch. Prosze o podpowiedz

Opublikowano

Musisz moduł dokupić który ruszy ci tył aktywny cena modułu to ok. 20 zl znajdziesz go na pierwszej stronie forum temat podlaczenie nieori radia badz w google wpisz moduł audi a4

Opublikowano

Zobacz temat. Kable juz podlaczylem do tej kostki co przod ma flosniki i teraz chcialbym je wyjac i wpiac pod chinch. Co bym potrzebowal

Opublikowano

zmostkowales? no to 2x chinch caly kabel, ucinasz i mostkujesz + z + - z - albo same koncowki chinch i je zarabiasz. potem niebieski od wzmacniacza pod remote w radiu i powinno ruszyć

czyli potrzebujesz

- kabel chinche - chinche, badz 2 koncowki

- zwykla kostke elektryczna z 4 zugami (2 plusy i 2 minusy) badz nieprofesjonalnie skrecasz je ze soba

Edytowane przez Chmielu1991

Opublikowano

A kostka po co? Nie moge od razu kablem chinch? Musialby byc dwuzylowy czy jaki ten chinch? Bo pod jednego musialbym dac 2 kabelki od glosnika

Czy moge zmostkowac do jednego chinch jeden glosnik a do drugiego drugi?