Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Drgania szarpania budą

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, ostatnio dużo czytałem ten dział i muszę opisać swój problem.. ostatnimi czasy zaczęło mi szarpać autem po zmianie biegu i dodaniu gazu... zawsze na rozgrzanym silniku po kilkunastu minutach drogi. Szarpie całą budą mniej więcej na obrotach 1200 - 2000 na każdym biegu.

Nie da się za bardzo tego ignorować bo szarpania są bardzo mocne i odczuwalne, oddałem samochód do serwisu we wrocku, lecz oni twierdzą, że podczas ich sprawdzania szarpanie nie wystąpiło.. nie wiem od czego zacząć by znaleźć tego przyczyne. Panowie doradzicie?

Panowie znalazłem jeszcze coś dziwnego, zamieszczam zdjęcie,znajduje się ona pomiędzy silnikiem a aku, wokół tej wtyczki wszystko jest uwalone i brudne. Wiecie od czego to i czy to może mieć wpływ?

2hqw6ma.jpg

Szkoda, że cisza w temacie..
Może gdy ktoś to przeczyta, zauważyłem dodatkowo, że szarpanie występuje tylko i wyłącznie gdy depne na gaz.. jak mam stałą prędkość nic sie nie dzieje..

Edytowane przez grampp

Opublikowano

Jest to szarpanie czy trzęsienie? U mnie przyczyną była synchronizacja rozrządu auto szarpało na postoju jak się nagrzało dalem do mechanika i było dobrze przez miesiąc teraz to powraca jutro zmieniam rozrząd .

Obstawiam: uszczelniacze pompowtrysków lub tak jak u mnie

Edytowane przez pyra111

Opublikowano
  • Autor

Szarpanie... na postoju jest wsio ok. rozrzad wymieniany wiecej jak rok temu to chyba nie to.