Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dziwny dzwiek na 1dynce i problem z 2wojka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam takie pytanie bo ciężko ogólnie cos znaleźć na ten temat, za dużo różnych przemyśleń :) A wiec chodzi o to ze przy ruszaniu, dochodzi dziwny dzwiek grzechotania w skrzyni biegów. Dzieje się to tylko na pierwszym biegu na innych cisza. Również problem mam z drugim biegiem, do czasu gdy skrzynia się nie nagrzeje, około 10 min, wrzucając dwojke jest uczucie jakby ząbki o sobie ocieraly. Z gory dzieki.

Opublikowano

Synchronizatory. W mojej a4 również występuje problem z 2ką. Spróbuj wrzucać 2kę poprzez wyrzucenie 1ki-> luz-> potem 2ka. U mnie w ten sposób nie haczy.

Edytowane przez Pawel_a4b6avf

Opublikowano
  • Autor

Jeżeli wbije 2ke przez luz to wbija dobrze to fakt. Czy jest to cos groźnego? Jak wygląda koszt i wymiana?

Opublikowano

ja przez te 10 minut jazdy staram się wrzucać przez luz :) niestety nie wiem jaki to koszt, ale z tego co się dowiadywałem wymiana synchronizatora jest doś czasochłonna, więc również pochlonie troche kasy .

Poszukaj na forum, niektórzy użytkownicy zalecają na poczatku wymianę oleju w skrzyni.

Opublikowano
  • Autor

Olej wymienilem, w sumie nie widać różnicy :/ no ale rozmawiamy ciągle o sprawie 2ki a co powiedz na temat 1ki? Jadąc na jedynce dziwny dźwięk zgrzytania ze skrzyni, mocno słyszalny na zewnatrz