Skocz do zawartości
IGNOROWANY

wentylator od klimy ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. W posiadaniu od roku a4 b6 1.9 130KM awx. Po zakupie i nabiciu klimy wszystko dzialalo pieknie ladnie. Ale w tym roku juz klima.nie chlodzi tak jak powinna. Rurki zimne od klimy i po wlaczeniu klimatronika sluchac syczenie. Ale dzis kolega mnie zdziwil. Bo u niego w a4 b5 lift po wylaczeniu econ wentylator od klimy sie zalacza. A u mnie sie nie zalacza.... czy on sie ma krecic po wylaczeniu econ czy nie? Bo juz zglupialem a nie pamietam czy sir wczesniej krecil... mize ktos pomoc i wytlumaczyc jak to dziala?? Pozdrawian:)

Opublikowano

Jezeli chlodnica robi sie goraca to wtedy powinien sie zalaczac :) ale ogolnie jak sie wgl nie wlacza no to podlacz wtyczke na krotko pod aku i sprawdz czy bedzie dzialal :) Jezeli nie no to wentylator kaput :)

Opublikowano

No wlasnie wyciagnalem jakas wtyczke tylki nie wiem czy to ta.. chcialem podlaczyc na krotko ale skierowana jest w dol i nie mam jak zbytnio podlaczyc... chyba ze to nie jest ta kostka... moze ktos ma zdj ktora kostke na krotko podlaczyc???

Opublikowano

Dwa grubsze kable do niej dochodzą, czerwony i brązowy :)

Opublikowano

No a jesli nawet chlidnica jest zimna i powiedzmy zalacze klime to jak.stoimy przodem.do auta po kewej stronie nie.powinien sie zalaczyc?? Bo ten po prawej caly czas sie kreci. Jest chyba taka sama zasada jak w a4.b5 po lift czy nie?? Jutro alvo po weekendzie podjade do serwisu to zobacze co jest nie tak :)