Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

pokrywa zaworow

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Silnik 1.8T

Mam problem z pokrywa zaworow okazalo sie ze z tylu silnika cieknie olej,silnik ładnie wyczyscilem i wyszlo ze to pokrywa zaworow,a bo głebszej diagnozie wyszlo ze jakis mechanik zerwal gwint na srubach i nie mozna dokrecic dobrze pokrywy,tak wiec zalozylem nowa uszczelke i dałem dłuzsze sruby ale niestety nic to nie pomoglo,dodam jeszcze gdy była zdejmowana pokrywa była ona przyklejona na silikon,zapewne cel taki zeby nie ciekl olej.

I tutaj do was pytanie co moge zrobic w tej sytłacji,bo naprawde mnie ona irytuje tym bardziej ze na kazdych swiatłach czuc spalony olej dosc mocno.

Myslalem zeby nagwintowac nowe otwory i zmienic srube z 6 na 7 tylko takie pytanie gdzie moge dostac takie sruby,prosil bym o pomoc osob ktore to robily lub wiedza co i jak.

Pozdrawiam

Opublikowano

Co do nowej szpilki to nie mam doświadczenia natomiast temat uszczelki przerabiałem. Wymieniłem na oryginał dokręciłem prawidłowym momentem i w odpowiedniej kolejności i dalej ciekło. Dotarłem nawet do informacji że powodem tego może być "zwichrowana" pokrywa zaworów. W końcu pomiędzy uszczelkę z obu stron dałem dobrą masę uszczelniającą i jest sucho.

Opublikowano

Syl.wysokotemp. na każde zagięcie uszczelki,z dwóch stron i będzie sucho.

Kolego,gwint zabezpiecz Loctite,możesz sklinować jakimś klejem fo metalu.
Bądź pojechać do mechanika ...

Opublikowano

Syl.wysokotemp. na każde zagięcie uszczelki,z dwóch stron i będzie sucho.

tak zrobiłem a mimo to po kilku miesiącach ciekło, dopiero jak dałem po całości jest spokój.

Opublikowano
  • Autor

No jakis pseudo mechanik to tak robil ze az zerwał gwint i dwoch srub nie da sie dokrecic,wypada aby gwintowac na srube 7 bo ori sa 6,wiec wychodzi na to ze trzeba podjechac do mechanika i niech nawierca gwint.