Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4B5 1.8T AEB Wymiana koła pasowego z tłumikiem drgań

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Wkońcu mam odpowiedź na pytanie co u mnie tak trzepie i drga ten pasek alternatora :D. Konkretnie tłumik drgań na kole psowym wału korbowego nadaje się do wymiany. Mam juz dawce części i w nim wszysgtko chodzi elegancko. Zamierzam jutro wymienić to kółko i prosze o rady jak to zrobić. Czy trzeba jakoś zablokować to koło pasowe przy odkręcaniu srub ??. Dysponuje kanałem także będzie troszkę łatwiej :). PS> jak zdjąć pasek od klimatyzacji ?? :D

Opublikowano

Witaj.

Wał przytrzymaj sobie kluczem (12 kątnym centralna śruba) i odkręć 4 pozostałe śrubki.

Poluzuj śruby napinacza (nie pamiętam 2 lub3)

poniżej link do allegro z fotami powinno Ci pomóc.

http://allegro.pl/silnik-kompletny-audi-1-8t-aeb-skrzynia-automat-i5054816279.html

Opublikowano

a powiedz mi czy musze przód demontowac, czy z kanału da rade to zrobić bez demontażu przodu, patrzyłem do powinienem dobrymi kluczami chyba dać rade, nie wiem tylko jak z dojściem do tego napinacza paska od klimy :/ Czy jest możliwe żeby mi np. rozrząd przeskoczył albo stało się coś zlego ?? :D. Z jaką siłą dokręcić te 4 sruby ?? Dzięki wielkie za pomoc bo bałem się że do jutra nie uzyskam odpowiedzi :) ps.ten napinacz od klimy wymienic czy moze byc ten co był?? Jakoś nie zauważyłem żeby głośno pracował, idzie go jakoś sprawdzić ??:D

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Bez rozebrania przodu będzie ciężko odkręcić te koło .

Rozrządu nie przestawisz bo kółko zostaje .

Opublikowano

Z kanału dasz rade.

Dokręć mocno ale bez przesady (ciężko mi powiedzieć ile Nm zawsze dokręcam z ręki użyj kleju do gwintów).

Co do napinacza to jak rolka nie szumi i nie jest wygnieciona lub popękana to zostaw ( jak szumi zdejmij uszczelniacze umyj i przesmaruj smarem łożyskowym jakiś czas polata)