Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Temperatury w 2.8 30v

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej.

Powiedzcie mi jakie macie w te upały odczyty temp z climatronika (kanał 49). Podnosi się coś powyżej 90?

Ew. ma ktoś rozpiskę wiązki pasa przedniego i jego okolic. Mam jakąś luźną wtyczkę 3pinową mniej więcej pod chłodnicą, na wysokości wisco.

Temat visca, chłodnicy, went. el. odpada. Nowe lub sprawdzone ;)

Edytowane przez zgredek27

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Hej.

Powiedzcie mi jakie macie w te upały odczyty temp z climatronika (kanał 49). Podnosi się coś powyżej 90?

Ew. ma ktoś rozpiskę wiązki pasa przedniego i jego okolic. Mam jakąś luźną wtyczkę 3pinową mniej więcej pod chłodnicą, na wysokości wisco.

Temat visca, chłodnicy, went. el. odpada. Nowe lub sprawdzone ;)

Witam

temperatura w trasie jest w granicach 91-93 stopnie. w miescie podczas upalow moze wzrosnac do 94-95 max. jezeli masz wyzsze temperatury to cos nie tak. Kolego a wymieniales visco u siebie? napisz mi czy mozliwa jest jego wymiana bez rozbierania przodu? czy wystarczy odkrecic ten lewy gwint?

Opublikowano
  • Autor

Wymieniałem. Da się bez rozbierania przodu ;) jest ciasno ale wychodzi. Mówisz o temperaturach z włączoną klimatyzacją czy bez? Z klimą wentylator elektryczny ma zapięty drugi bieg cały czas, a to sporo zmienia.

Opublikowano

temperatury z wlaczona klima i oczywiscie sa to temperatury z kanalu 49 w climatronicu. przerabiam temat chlodzenia od dluzszego czasu bo mialem wyzsze temperaruty w miescie. wentylator el. nie wspomaga visco on ma za zadanie chlodzic sprezarke klimy. jest tak ze jezdzac po miescie mam temp zalozmy 97- 99 stopni to went. elektryczny podczas wlaczanej klimy dziala tylko na pierwszym biegu dopiero po chwili postoju sie zalacza. wiadamo pomaga w chlodzeniu ukladu ale tylko ze wzgledu na sprezarke. a jaki jest u Ciebie problem? jakie masz temp w korku przy ok 20 stopni na zewnatrz?

Opublikowano
  • Autor

Hej, no właśnie pokazało mi się 100 w korku. Przy jakiej temp słychać zapięte visco u Ciebie? Mam podejrzenie, że to może ono już padło :/ Na vagu +/- 3stopnie jak kiedyś sprawdzałem rozbieżności (czyli może być97 a może być 103 mniemam). Przy jakich temp. włącza się went. el. (bez włączonej klimy). Z klimą, jest dużo lepiej, jednak elektryk coś daje ;)

Opublikowano

Hej, no właśnie pokazało mi się 100 w korku. Przy jakiej temp słychać zapięte visco u Ciebie? Mam podejrzenie, że to może ono już padło :/ Na vagu +/- 3stopnie jak kiedyś sprawdzałem rozbieżności (czyli może być97 a może być 103 mniemam). Przy jakich temp. włącza się went. el. (bez włączonej klimy). Z klimą, jest dużo lepiej, jednak elektryk coś daje ;)

hej. nie sprawdzalem kiedy visco sie zalacza, ale bardzo latwo sprawdzic prawidlowa prace. teraz gdy mamy upaly dogrzej silnik i zgas jak wentylator visco zatrzyma sie praktycznie razem z silnikiem to jest ok a jak zakreci sie jeszcze chwile to padniety. wentylator klimy zalacza sie przy o ile dobrze pamietam ok 95-97 stopniach.

Sprawdzalem temperatury w piatek 32 stopnie na zewnatrz. w trasie jazda stala 150 km/h tempomat temperaruta na climatroniku 94-95 stopni jazda 70- 100 92-93 stopnie w korkach po miescie 97-100 stopni.. dla tego silnika podobno temperatury sa normalne tak jak i dla 4.2. :)

Opublikowano
  • Autor

hej. nie sprawdzalem kiedy visco sie zalacza, ale bardzo latwo sprawdzic prawidlowa prace. teraz gdy mamy upaly dogrzej silnik i zgas jak wentylator visco zatrzyma sie praktycznie razem z silnikiem to jest ok a jak zakreci sie jeszcze chwile to padniety. wentylator klimy zalacza sie przy o ile dobrze pamietam ok 95-97 stopniach.

Sprawdzalem temperatury w piatek 32 stopnie na zewnatrz. w trasie jazda stala 150 km/h tempomat temperaruta na climatroniku 94-95 stopni jazda 70- 100 92-93 stopnie w korkach po miescie 97-100 stopni.. dla tego silnika podobno temperatury sa normalne tak jak i dla 4.2. :)

Hej, dzięki za informację. Przepiąłem drugie visco, które mam zrezane i zapina "szybciej" i jest tak jak piszesz. Wszystko się wyjaśniło. Jestem spokojny. Dzięki :)

PS. po tdi i tak to 100 mnie przerażało ;)

Edytowane przez zgredek27