Jump to content
IGNORED

skrzynia biegów-problem

Recommended Posts

Posted

Zacznijmy od tego co się stało

przy gwałtownym ruszeniu coś strzeliło i skrzynia przestała reagować , następnego dnia auto było u mechanika stwierdził on że półoś się wysunęła i łożyska w skrzyni się rozsypały.

Auto stoi już u niego 2 tygodnie , nigdzie nie może znaleźć tych łożysk.

Dzisiaj do mnie dzwonił i powiedział że był w intercarsie i na nr vin widnieje skrzynia automatyczna o nr GEB , a mam manualna 5 biegową GFT.

Panowie trochę namieszałem , ale mam nadzieje że wiecie o co mi chodzi :decayed:

Pytanie czy naprawdę tak ciężko jest dostać elementy do skrzyni? Widzicie jakieś inne rozwiązanie niż szukanie ich?

Posted

Witam.Udaj się do serwisu i poproś o potwierdzenie tej wiadomości...Na tej skrzyni którą masz musi być jeszcze nr.katalogowy oprócz symbolu,na półosi zresztą też i tu należy szukać.Nawet jak zrobili przeszczep to jakiś czas to chodziło i nie było wibracji-czyli było OK...Może się rozsypała z przebiegu i starości a Twój start pomógł.Zadzwoń do tego gościa,opowiedz mu zdarzenie i poradź co zrobić.Ja od niego biorę części,ma dobry wybór i nie jest za drogi... http://allegro.pl/skrzynia-biegow-audi-a4-b6-vw-passat-b5-1-8t-ftw-i5456903395.html