Jump to content
IGNORED

Błąd przepustnicy i przepływki prosze o pomoc :)

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam chcialem sie zapytac czy ktos moze mial takie bledy od przeplywki i od przepustnicy od kąt sa te bledy pojawil sie problem na zimnym silniku samochod ma drgania i nie ma mocy i dwa razy tyle pali po przejechaniu 4-5 km zkasza silnik i chodzi normalnie, teraz ostatnio na zimnym zaczol dobrze jezdzic ale znow czasami i na cieplym sa drgania jakby jechal po kamieniach i brakuje mocy slabiej sie wkreca na obroty i tez dzieje sie tak ze raz jedzie normalnie a zachwile jakbys wjechal na droge z kamieniami nie mamy pojecia co to moze byc. Dodam ze wczesniej byly wymieniane dwa napinacze lancuchow gdzie mechanik nas naciagnal bo slizgi wogóle na starych nie byly wytarte i glowica od strony pasażera bo jedno gniazdo bylo wyrobione i tracil kompresje czy cos takiego po tych wymianach przejechalismy okolo 1200 tys km z Polski do Belgii na raz i zaczely wystepowac te dziwne zjawiska i bledy.

Panowie czy wymiana przepływomierza cos pomoze bo nie chcem mamy naciagac na nowy bo kosztuje 400-600zl podpowie ktos moze cos :D ??

Panowie czy wymiana przepływomierza cos pomoze bo nie chcem mamy naciagac na nowy bo kosztuje 400-600zl podpowie ktos moze cos :D ??

Edited by bartek1561
Posted (edited)

A jakie to auto? W profilu diesel a temat w 2.4 .

Sprawdzałes błędy i były czy strzelasz?

Jak 2.4 to może jeszcze cewka siadać.

Nie masz od kogo podmienić na próbę?

Edited by Joziek79
Posted

Auto mojej mamy b5 97 r 2.4 AJG 163km pb+lpg, bledy takie sa moja mama podala mi tak przez telefon bo byli u znajomego ktory ma kompa i wywalilo takie bledy dokladnie jak one brzmią to nie wiem bo mnie przy tym nie bylo i cos tam mi mowila ze jeszcze jakas mieszanka jest zbyt uboga tylko nie pamieta czy powietrze czy paliwo co zrobic to tylko kobieta. A ja posiadam takie auto jak mam w profilu no i nie stety tutaj u nas nikt nie ma takiego samochodu bo kazdy jezdzi 2005+ rocznikami

Czytalem na innym forum ze to 99% przepływomierz bedzie walniety tylko dziwi mnie błąd od przepustnicy.

Wymiana przeplywomierza nic nie pomogla:(

Wymiana przewodow pomogla, moze komus sie przyda.