Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam

Kupiłem niedawno a4 avanta b5 1.8 adr

Auto stoi dość dziwnie, przód w górze, tyłek siedzi.

Sprawdzałem jakie powinienem mieć sprężyny tył i wychodzi, ze 1 zielona kropka i 2 niebieskie. Jeden z kolegów już mi takie wysłał ale z ciekawości

mam założone 2 zielone kropki i biała/siwa (ciężko stwierdzić) - z czego one są ?

Tył swoją drogą jest mega miękki,

4 amortyzatory BOGE z logo audi przy okazji.

Przednie sprężyny mam za to jedna brązowa i biała więc od tego modelu

w aucie jest gaz i ciężkie koło zapasowe, zmiana tylnych sprężyn nie pomogła - nadal "d*pa" siedzi nisko auto wyglada jak motorówka.

Przednie amory zmienione na delphi, nic się nie zmieniło prócz o wiele lepszego prowadzenia.

Zastanawiam się nad zmianą tyłu i do tego czy mogę założyć inne spręzyny na tył np z 2.6 albo 2.5 tdi żeby tył powędrował w górę?

Edited by skubiszek
Posted

Te sprężyny pochodzą fabrycznie z twojego samochodu.Są pod twój silnik. Jeszcze powiedz czy nie masz czasami czerwonych amorków?

Posted

więc czemu tak dziwnie sterczy przód a tył siedzi? amory mam czarne boge i wg moich wlepek mam 1BA więc nie czerwone

Posted

Ciężko powiedzieć. Może sprężyny masz już stare/wygniecone.

Posted (edited)

Przód nadal stoi wysoko jak jeep.... do tego ściśnięcie sprężyny to jakaś masakra a prześwit prawie 7-8 cm między błotnikiem a kołem a mam 17 założone.

jakie sprężyny powinny iść na przód ? mam tam teraz z tego co pamiętam kropkę białą i brązową i widzę po aukcjach, że są to dobre sprężyny z tym kolorem.

Co zrobić żeby auto się wyrównało. Wiem jest lpg jest zapas w aucie ale wygląda jak motorówka i mnie to irytuje. Honda stoi normalnie.

Przednie sprężyny mam za to jedna brązowa i biała więc od tego modelu

w aucie jest gaz i ciężkie koło zapasowe, zmiana tylnych sprężyn nie pomogła - nadal "d*pa" siedzi nisko auto wygląda jak motorówka.

Przednie amory zmienione na delphi, nic się nie zmieniło prócz o wiele lepszego prowadzenia.

Zastanawiam się nad zmianą tyłu i do tego czy mogę założyć inne sprężyny na tył np z 2.6 albo 2.5 tdi żeby tył powędrował w górę?

Edited by skubiszek