Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przepalona wiązka led w przedniej lampie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Przepaliła mi sie wiązka LED w przedniej lampie . Ktoś ma jakies pomysły jak rozwiązac problem /. Czy można wymienic tylko sam LED?

Jestem z pomorskiego , Ktoś może zna osoby tym sie zajmujące ? ?

Opublikowano

Witam.

Przepaliła mi sie wiązka LED w przedniej lampie . Ktoś ma jakies pomysły jak rozwiązac problem /. Czy można wymienic tylko sam LED?

Jestem z pomorskiego , Ktoś może zna osoby tym sie zajmujące ? ?

Jeśli masz wszystko ori to nie powinno być problemu i koszt koło 100zł, lecz podejrzewam, że mogła paść jeszcze przetwornica... Sam przerabiam temat już drugi raz, z tym, że poprzedni właściciel przekombinował i temat będzie się pojawiał co parę miesięcy, więc właśnie kompletuję części i będzie jak fabryka przykazała, ori :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@MakoUSM

Masz numer ori listwy led?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Mam podobny problem. Nie palą mi się ledy w lewym reflektorze. Czy trzeba wymieniać cały reflektor czy sam pasek Led i ewentualnie przetwornice? Czy warto to robić w Aso czy można samemu wymienic?

Opublikowano

@MakoUSM

Masz numer ori listwy led?

Nie mam pewności, ale chyba sama listwa nie występuję ori, a jedynie zamienniki choć mogę się mylić :)

Witam

Mam podobny problem. Nie palą mi się ledy w lewym reflektorze. Czy trzeba wymieniać cały reflektor czy sam pasek Led i ewentualnie przetwornice? Czy warto to robić w Aso czy można samemu wymienic?

No zależy co padło. Mogło to i to... ASO to wyrzucenie pieniędzy w błoto. Poszukaj dobrego zakładu gdzie robią elektronikę i zakładają takie rzeczy. Mało kto to robi, bo trzeba rozkręcać całą lampę, ale myślę, że coś znajdziesz. Chyba, że wchodzi w grę wysyłka to mogę coś polecić choć jest ryzyko różnych odcieni ledów. Najlepiej dwie wysyłać.

Ja wywaliłem u siebie przeróbki i wrzuciłem trochę nowsze lampy z całą instalacją, a zostawiłem z tych przetwornice i żarniki. Czeka mnie jeszcze ogarnięcie poziomowania i sprysków ;)

Opublikowano

Tzn generalnie najłatwiej wymienić cały reflektor?Czy przetwornica jest zespolona z nim ??? Jaki jest koszt oryginalnego reflektora a jaki zamiennika i czy ma ktoś namiar na sprawdzonego sprzedawcę takowych?

Opublikowano

Tzn generalnie najłatwiej wymienić cały reflektor?Czy przetwornica jest zespolona z nim ??? Jaki jest koszt oryginalnego reflektora a jaki zamiennika i czy ma ktoś namiar na sprawdzonego sprzedawcę takowych?

Po ori to musiałbyś do aso zadzwonić. Musisz podjechać do zakładu gdzie regenerują/naprawiają lampy i wymienią ci pasek i jeśli trzeba przetwornice w max 2godziny. Jedyne rozsądne rozwiązanie